• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Bigos - kupus sa mesom, pečurkama i kobasicom

Srednje
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Bigos - kupus sa mesom, pečurkama i kobasicom
Srednje
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 2 g aleve parike
  • 2 kom. belоg luka
  • 100 ml belog vina
  • 30 g brašna
  • 100 g crnog luka
  • 1 kom. biberа
  • 200 g kobasica
  • 200 g kupusa
  • 1 kom. lovorovog list
  • 400 g svinjskog filea
  • 1 g so
  • 50 g suvih pečuraka
Bigos - kupus sa mesom, pečurkama i kobasicom
Priprema

Meso narežite na kockice i pospite sa 30 g oštrog brašna. Usitnite luk, kobasice isecite na kolutove, a kupus na rezance. Na ulju prodinstajte iseckani crni luk, potom dodajte kupus, dva čena belog luka, alevu papriku i zalijte sa 200 ml vode. Meso posolite, pobiberite i kuvajte 35 minuta. Dodajte list lovora i suve pečurke koje ste prethodno potopili u hladnu vodu na oko 10 minuta. Dodajte kupus i nastavite sa kuvanjem još pola sata uz povremeno dolivanje vode, dok povrće i meso ne omekšaju. Dodajte pred kraj kuvanja 100 ml belog vina. Posolite i pobiberite. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak