Za porudžbine iznad 3.500 RSD dostava samo 199 RSD
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Širok asortiman
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5000 rsd. Unesi kod RGMF1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu i Novom Sadu do 26.11.2023.

Maxi logoMaxi logo
  • Bareni ajvar

Bareni ajvar

Težina pripreme

Teško

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Nizak

Ocena

5 od 5
Vegetarijanski
Ostalo
Zimnica
Bareni ajvar

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 1 kom. konzervansa
  • 6000 g paprike
  • 100 ml sirćeta
  • 3000 g plavih patlidžana
  • 200 g šećera
  • 100 g soli
  • 1150 ml ulja
  • 6000 g paprika

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Paprika silja
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7290895
  • Alkoholno sirce Nectar 1l
    1 L
    164.99 rsd/L
    164,99 RSD
    7191988
  • Konzervans Premia 5g
    5 gr
    4598 rsd/Kg
    22,99 RSD
    7199960
  • Plavi patlidzan
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 Kg
    159,99 RSD/kilogram
    159,99 RSD
    7220990
  • Započni pripremu

    Stavite tri litra vode da proključa. Dodajte čašu od jogurta šećera, pola čaše soli, čašu sirćeta i čašu ulja. Šest kilograma očišćene paprike stavite da se obari u ovoj tečnosti. Obarenu papriku izvadite iz tekućine, stavite u veći sud i poklopite da odstoji. Plavi patlidžan operite i stavite u veliki pleh i pecite ga na temperaturi od 220-250 oko pola sata. Ohlađeni plavi patlidžan oljuštite, isecite na komade i on je spreman za mlevenje. Barenu papriku i pečeni plavi patlidžan sameljite. U veliku šerpu nalijte pola litra ulja, stavite mleveni plavi patlidžan i papriku i uz stalno mešanje pržite oko dva i po sata na jakoj vatri. Pri kraju prženja nalijte još pola litra ulja i pržite još oko pola sata. Stavite jednu kesicu konzervansa i dobro promešajte ajvar. Ispreženi ajvar pokrijte mokrom krpom i ostavite ga malo da odstoji. Sipajte ajvar u sterilisane zagrejane tegle. Nalijte malo ulja u svaku teglu i zatvorite ih poklopcem. Prijatno!
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Leskovačka kuhinja
    Vegetarijanski
    Ostalo
    Doručak
    Sve sezone
    Zimnica
    • Bareni ajvar

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Paprika silja
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7290895
  • Alkoholno sirce Nectar 1l
    1 L
    164.99 rsd/L
    164,99 RSD
    7191988
  • Konzervans Premia 5g
    5 gr
    4598 rsd/Kg
    22,99 RSD
    7199960
  • Plavi patlidzan
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 Kg
    159,99 RSD/kilogram
    159,99 RSD
    7220990