• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Zimnica
  • Kuhinja: Leskovačka kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Doručak
  • Prilika: Ostalo
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Bareni ajvar
Teško
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. konzervansa
  • 6000 g paprike
  • 100 g soli
  • 3000 g plavih patlidžana
  • 100 ml sirćeta
  • 200 g šećera
  • 1150 ml ulja
Bareni ajvar
Priprema

Stavite tri litra vode da proključa. Dodajte čašu od jogurta šećera, pola čaše soli, čašu sirćeta i čašu ulja. Šest kilograma očišćene paprike stavite da se obari u ovoj tečnosti. Obarenu papriku izvadite iz tekućine, stavite u veći sud i poklopite da odstoji. Plavi patlidžan operite i stavite u veliki pleh i pecite ga na temperaturi od 220-250 oko pola sata. Ohlađeni plavi patlidžan oljuštite, isecite na komade i on je spreman za mlevenje. Barenu papriku i pečeni plavi patlidžan sameljite. U veliku šerpu nalijte pola litra ulja, stavite mleveni plavi patlidžan i papriku i uz stalno mešanje pržite oko dva i po sata na jakoj vatri. Pri kraju prženja nalijte još pola litra ulja i pržite još oko pola sata. Stavite jednu kesicu konzervansa i dobro promešajte ajvar. Ispreženi ajvar pokrijte mokrom krpom i ostavite ga malo da odstoji. Sipajte ajvar u sterilisane zagrejane tegle. Nalijte malo ulja u svaku teglu i zatvorite ih poklopcem. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak