• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Bakine kiflice sa jabukama i cimetom

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Hleb i peciva
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Slavska trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Bakine kiflice sa jabukama i cimetom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 10 Porcije +
  • 1000 g brašna
  • 400 g jabuka
  • 4 g cimetа
  • 1 kom. jaja
  • 150 g maslaca
  • 400 ml mleka
  • 15 g soli
  • 150 g šećera u prahu
  • 10 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 1 kom. svežeg kvasca
Bakine kiflice sa jabukama i cimetom
Priprema

Kvasac stavite u toplo mleko i ostavite 10 minuta da odstoji. U veću posudu sipajte brašno, so, mleko, vodu i ulje. Rukama umešajte testo, potom dodajte i kvasac s mlekom. Umesite testo bez grudvica, te ga prekrijte krpom i ostavite 60 minuta na toplom mestu da se udvostruči. Nakon sat vremena testo premesite i ostavite još 15 minuta da nadođe. Testo je spremno za pripremu kiflica. Napravite osam jufkica i razvaljate ih što tanje. Potom nožem isecite testo na osam troglova od kojih ćete urolati kiflice. Na širi deo trougla stavite kašiku rendanih jabuka pomešanih sa šećerom i cimetom, te urolajte kiflicu. Od preporučene količine sastojaka dobićete 50-60 kiflica. Pre pečenja premažite ih žumancetom. Kiflice pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak