• Pronalaženje prodavnice


Upoznajte naše jabuke i kruške da biste ih voleli još više. Idealne za sve prilike, sve ukuse i sve kulinarske avanture, najrazličitije sorte, različitih boja, tekstura i aroma. Izaberite kiselije jabuke za kolače, a najslađe za sveže salate. 
 
Uživajte u kruškama meke i nežne teksture i oduševite se hrskavim i sočnim kruškama koje prosto pucaju od svežine. Možete biti sigurni da je voće i povrće na našoj pijaci uvek sveže, kontrolisanog porekla i kvalteta. 
 

SKLADNA KISELO-SLATKA


Jonagold je jabuka koja je nastala u Velikoj jabuci – Njujorku sredinom prošlog veka. Ukrštanjem zlatnog delišesa i jonatana dobijen je jonagold koji objedinjuje najbolje od osobina ovih dveju vrsta: medenu slatkoću zlatnog delišesa i kiselkasti ukus jonatana. Sočna je, hrskava i diskretno aromatična. Odlična je za jelo u presnom stanju, ali i za voćne salate, za pečenje, džemove, kao i kolače, pite, tartove, mafine...
 
Svinjski file u sosu od jabuka
 
300g svinjskog filea
1 tbsp maslinovog ulja
2 jabuke
1 čen belog luka
2 kašike slatkog od maline
2dl rozea
1 kašika senfa
2 grančice ruzmarina
 
Iseći svinjetinu na 3 cm debljine. Začiniti solju, biberom i senfom. Pržiti 3-4 minuta dok svinjski file fino ne porumeni. Izvaditi svinjski file iz tiganja, dodati grančice ruzmarina i sečenu jabuku na kriške. Dinstati jabuke 2-3 minuta, uz dodavanje vina. Flambirati. Sipati jabukama slatko od maline i kuvati još 1-2 minuta. Vratiti svinjetinu u tiganj i promešati sve zajedno. Skuvati pirinač i poslužiti kao prilog uz meso i jabuke.
 

Američka pita


KRUNA MEĐU JABUKAMA
 
Jedna od najmlađih sorti jabuka vodi poreklo iz Holandije. Njeno ime koje znači crveni princ, ne
samo da govori o rubin crvenoj boji kore, nego i o atraktivnosti i kvalitetu ove jabuke. Čvrstog i hrskavog mesa, kiselkasti, ali slađi od bliskih jonagolda, ovaj princ među jabukama osvojio je ukus mnogih.

„Američka“ pita od jabuka
 
600 g red prince jabuka
4 jaja
150 g šećera
150 g mekog brašna
1 kesica praška za pecivo
150 g rastopljenog maslaca
1 limun
So
 
Sokom od jednog limuna preliti jabuke isečene na kriške kako ne bi potamnele. Limunovu koru, jaja i šećer umutiti, a zatim dodati brašno i lagano promešati. Ovoj smesi dodati prašak za pecivo, malo soli i lagano dodavati otopljeni maslac uz mešanje sve dok smesa ne postane kompaktna. Papirom za pečenje obložiti kalup za čiz kejk, a zatim u njega poređati jabuke, posuti masu preko njih, a ostatak jabuka naređati na vrh. Peći 40 minuta na 180 stepeni. Nakon što se ispeče, posuti šećerom u prahu.
 

NAJBOLJA ZA KOLAČE


Abate fetel, poreklom iz Francuske, slatkastog je ukusa, blagog mirisa i srednje izražene arome. Pokazala se kao odlična za kolače.
 
Tart s kruškama
 
3 lista lisnatog testa
100 g džema od kajsije
2 abate fetel kruške
1 kašičica smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
1/2 limuna
 
Testo iseći na kockice, premazati ga džemom od kajsije i preliti sokom od pola limuna. Oljuštene i očišćene kruške iseći na ražnjiće, pa ih poređati po testu. Posuti ih mešavinom šećera i cimeta, pa staviti na pleh preko koga je poređan papir za pečenje i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
 

SLATKA I OSVEŽAVAJUĆA


Konferens je slatka kruška osvežavajućeg ukusa. Karakteriše je izbalansiran odnos suve materije i vode. Ono što je izdvaja od drugih sorti je to što je podjednako primamljiva dok je čvrsta kao i kad sasvim sazri i postane mekša, već prema tome kako vam više godi. Deca je obožavaju.
 
Ramstek sa koricom od parmezana i konferens kruškama
 
300 g ramsteka
1 veza peršuna
50 g parmezana
2 kašike šarenog bibera u zrnu
krupna so
2 konferens kruške
2 dl crnog vina
1 kašika šećera
1 štap cimeta
3-4 karanfilića
2 kašike maslinovog ulja
Rukola/baby spanać za dekoraciju
 
U dublju šerpu sipati 2 dl crvenog vina, te dodati 1 dl vode, šećer, cimet i karanfilić. Kad vino provri, ubaciti oljuštene kruške i kuvati 15 minuta dok fino ne smekša. Izdrobljeni biber pomešati sa seckanim peršunom, solju i rendanim parmezanom. Ramstek utrljati sa svake strane da se napravi deblji sloj. Zagrejati ulje i pržiti ramstek sa svake strane po 2 minuta. Ostaviti da meso odleži. Iseći ramstek na šnite. Kuvanu krušku servirati na tanjir i preliti ukuvanim vinom. Poređati ramstek pored kruške. Dodati baby spanać i rukolu sa strane.
 

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak