• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Пита са месом, шампињонима и качкаваљем

Лако
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Пита са месом, шампињонима и качкаваљем
Лако
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 8 Порције +
  • бибера
  • 1 ком. црног лука
  • 3 ком. белог лука
  • 4 ком. јаја
  • 250 г качкаваља
  • 500 г кора за питу
  • 200 мл млека
  • мешавине зачина
  • 200 мл неутралне павлаке
  • 350 г свињског млевеног меса
  • со
  • 350 г шампињона
Пита са месом, шампињонима и качкаваљем
Припрема

На мало уља динстајте млевено месо и исецкане шампињоне. Додајте ситно исечене црни и бели лук , со, бибер и мешавину зачина. По потреби, додајте мало воде и динстајте фил за питу око 15 минута. У науљени плех ставите две коре за питу, потом надев и тако редом док не потрошите све састојке. Ножем исеците питу на коцке, те је прелијте умућеним јајима са млеком, неутралном павлаком и качкаваљем. Оставите да одстоји 20 минута како би коре упиле надев. Потом питу пеците на 185 степени око 35 минута.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак