Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Stareno meso

DRY AGED JUNETINA ZA VAŠ SAVRŠEN STEJK

Maxi vam s ponosom predstavlja nove proizvode u našoj online ponudi koji će obradovati sve kojima je prvoklasni kvalitet mesa presudan. Na Maxi Online ćete od sada moći da pronađete najkvalitetnije juneće stejkove dobijenih sa srpskih farmi tretiranih čuvenim procesom suvog zrenja. Kroz ovaj proces koji traje između 10 i 40 dana, poznatijeg i kao Dry Aging, veliki juneći stejkovi u posebnim komorama sa strogom kontrolom temperature, vlage i protoka vazduha, gube vlagu kako bi njihov ukus postao znatno intenzivniji. Takođe, rozbratna vremenom na svojim spoljašnjim stranama razvija plesni što ovom stejku daje jedinstvene note putera i lešnika. Krajni rezultat Dry Age procesa jeste meso savršeno izbalansirane mekoće, sočnosti i punog ukusa koje će ispuniti očekivanja svakog gurmana.

Za sve naše potrošače otkrivamo tajnu pečenja i serviranja savršenog odreska junećeg mesa u nekoliko lakih koraka.

PRIPREMA

Vaš stejk je neophodno izvaditi iz frižidera jedan sat pre pečenja, kako bi meso postiglo sobnu temperaturu. Začine dodajte neposredno pre pečenja kako bi stejk zadržao sve ukusne sokove. Vaš tiganj bi trebalo da ima deblje dno i bude zagrejan na najjačoj temperaturi uz malo ulja kao dodatka.

PEČENJE

Ukoliko pripremate Rib-Eye i T-Bone stejk, meso je neophodno zapeći sa svake strane 4 do 5 minuta kako bi se dobila ukusna i karamelizovana korica. Nakon toga, tiganj sklonite sa vatre i prekrijte ga alumunijumskom folijom 7 do 8 minuta kako bi ukusni sokovi ostali u stejku prilikom sečenja.

Ako ste se odlučili za rozbratnu, vaš stejk zapecite sa obe strane između 3 i 4 minuta, a potom ponoviti proces prekrivanja tiganja aluminijumskom folijom 5 do 6 minuta.

SERVIRANJE

Kako biste postigli najbolji balans mekoće, sočnosti i ukusa, naša preporuka jeste da stejk bude slabo ili srednje pečen. Ovako pripremljen stejk isecite tanko i u suprotnom pravcu od prostiranja vlakana mesa. Kao poslednji detalj, meso začinite sveže mlevenim biberom, prelijte maslinovim uljem i sve je spremno za uživanje u savršeno pripremljenom stejku! Prijatno!