Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Želimo da vas obavestimo da ćemo tokom Beogradskog maratona 28.04.2024. imati otežanu dostavu u pojedinim delovima grada. Zamolili bismo sve kupce za razumevanje i malo strpljenja. Sve porudžbine će biti isporučene na adrese u najkraćem roku.

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod TLXC1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 28.4.2024

Maxi logoMaxi logo
  • Svinjska glava
Svinjska glava

Svinjska glava

Teško
> 60 min
5/5
Nizak

Sastojci zaOsoba/e

3 porcije
  • 50 ml crnog vina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 kom. bibera
  • 500 g krompira
  • 3 kom. belоg luka
  • 5 g origana
  • 5 kom. peršuna
  • so
  • 1 kom. svinjske glave
  • 50 ml crnog vina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 kom. bibera
  • 500 g krompira
  • 3 kom. belоg luka
  • 5 g origana
  • 5 kom. peršuna
  • so
  • 1 kom. svinjske glave

Započni pripremu

Potrebno: 1 svinjska glava, maslinovo ulje, četvrtina šoljice crnog vina, origano, 3 čena belog luka, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, peršun. Uklonite oči i jezik sa svinjske glave, pa je 10 minuta blanširajte u posoljenoj vodi. Jezik kuvajte 30 minuta, ogulite ga i vratite u glavu. Ostale sastojke pomešajte i u njima marinirajte svinjsku glavu, a zatim je ostavite da odstoji na hladnom dva sata. Prebacite je nakon toga u veliku tepsiju i pecite od 90 do 110 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Jelo poslužite sa svežim peršunom i obarenim krompirom.

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Gurmanski obrok
Ručak
Sve sezone
Predjelo