Rezultati pretrage recepataPečeni škampi na roštilju
Maxi logoMaxi logo
  • Pečeni škampi na roštilju

Pečeni škampi na roštilju

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Veče za prijateljima
Ostalo
Pečeni škampi na roštilju

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 1200 g škampi
  • 50 ml ulja

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Smrznuti gambori ocis.repovi skampa 250g
    250 gr
    2999.96 rsd/Kg
    749,99 RSD
  • Već imate u kuhinji
  • Ulje suncokretovo Premia 1l
    1 L
    189.99 rsd/L
    189,99 RSD
  • Započni pripremu

    Za ovaj recept najvažnije je vreme pečenja. Škampi su gotovi kada oklop repa promeni boju u ružičastu ili crvenu, a meso otvrdne i dobije belu boju. Peku se na srednjoj temperaturi, a vreme pečenja zavisi od veličine škampa, te ide od tri do šest minuta. Najbolje bi bilo zarezati jedan komad i utvrditi da li je pečen. Zarežite oklop škampi i odstrante crnu nit s leđa. To mesto je odlično za nanošenje začina. Kako biste skinuli miris joda, potopite ih u vodu u koju ste dodali nekoliko kašičica sode bikarbone. Posle deset minuta operite škampe i spremni su za pečenje. Ako želite pravi ukus škapi, onda je bolje da ih ne ljuštite, već samo namažete uljem. Loša strana je čišćenje ljuske. Oljušteni škampi se bolje zapeku i ukus marinade je izraženiji. Još jedna važna stvar je, ako repovi škampa imaju oblik slova C, pečeni su kako treba. Ako imaju oblik slova O, prepečeni su. Uživajte!
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Mediteranska kuhinja
    Klasik
    Veče za prijateljima
    Večera
    Sve sezone
    Ostalo
    • Pečeni škampi na roštilju

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Smrznuti gambori ocis.repovi skampa 250g
    250 gr
    2999.96 rsd/Kg
    749,99 RSD
  • Već imate u kuhinji
  • Ulje suncokretovo Premia 1l
    1 L
    189.99 rsd/L
    189,99 RSD