Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Želimo da vas obavestimo da ćemo tokom Beogradskog maratona 28.04.2024. imati otežanu dostavu u pojedinim delovima grada. Zamolili bismo sve kupce za razumevanje i malo strpljenja. Sve porudžbine će biti isporučene na adrese u najkraćem roku.

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod TLXC1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 28.4.2024

Maxi logoMaxi logo
  • Paelja
Paelja

Paelja

Srednje
> 60 min
4/5
Visok

Sastojci zaOsoba/e

3 porcije
  • 150 g graška
  • 5 g aleve parike
  • 150 ml belog vina
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 2 kom. belоg luka
  • 0,1 kg kukuruzа šećerca
  • 150 g lignji
  • 5 kom. lovorovog lista
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 5 g ruzmarina
  • 100 g pirinča
  • 150 g pilećeg filea
  • so
  • 1 kom. paprikе
  • 15 g vegete
  • 150 g graška
  • 5 g aleve parike
  • 150 ml belog vina
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 2 kom. belоg luka
  • 0,1 kg kukuruzа šećerca
  • 150 g lignji
  • 5 kom. lovorovog lista
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 5 g ruzmarina
  • 100 g pirinča
  • 150 g pilećeg filea
  • so
  • 1 kom. paprikе

Započni pripremu

Piletinu isecite na kockice, pakovanje lignji osušite ubrusom i isecite na kolutove, isecite crni luk i dva čena belog luka. Začinite piletinu i lignje vegetom. Propržite piletinu na maslinovom ulju i dinstanom luku. Dok se piletina peče, isecite papriku na kockice. Kada je piletina gotova, servirajte je i pokrijte ubrusom kako bi upila višak masnoće. Propržite luk u tiganju i dodajte beli luk. Kad beli luk pusti miris, dodajte papriku. Sipajte 1,5 šola pirinča i propržite. Zatim nalijte litar vode. Ddajte pola kašičice aleve paprike, posolite, pobiberite, dodajte malo ruzmarina i lovorovog lista. Kada proključa, smanjite vatru i kuvajte poklompljeno na umerenoj temperaturi dok pirinač ne upije sok. Za to vreme propržite lignje na puteru dok ne dobiju zlatnu boju. Kada pirinač upije sok, dodajte grašak i kukuruz, ili povrće po izboru. Kuvajte još pet minuta. Ulijte 150 ml belog vina i kuvajte bez poklopca 15 minuta dok alkohol ne ispari. Zatim stavite piletinu i preko nje lignje. Pokrijte poklopcem i bez mešanja kuvajte na umerenoj temperaturi još 10 minuta. Prijatno!

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Španska kuhinja
Klasik
Gurmanski obrok
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo

Kupi proizvode za 3 porcije

  • Luk crni domaci
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7221273
  • Paprika slatka zacinska Aleva 50g
    50 gr
    4699.8 rsd/Kg
    234,99 RSD
    7177742
  • Pirinac dugo zrno Maxi 500g
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    500 gr
    199.98 rsd/Kg
    99,99 RSD
    7485994
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Maxi 1l
    nutri-score-bordered-c.external.eb0ec224.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7187499