Rezultati pretrage recepataLazanje bolonjeze sa tikvicama
Maxi logoMaxi logo
  • Lazanje bolonjeze sa tikvicama

Lazanje bolonjeze sa tikvicama

Težina pripreme

Teško

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Vikend obrok
Glavno jelo
Lazanje bolonjeze sa tikvicama

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • biberа
  • 5 kom. bosiljka
  • 100 g crnog luka
  • 2 kom. belоg luka
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 1 kom. jaja
  • 50 g parmezana
  • 5 g origana
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 150 g mocarela sira
  • so
  • 1 kom. ljute paprike
  • 300 g tikvica

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Zac bilj bosiljak 15 g Maxi Pijaca
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Luk crni domaci
    500 gr
    39,99 RSD/kilogram
    20,00 RSD
  • Luk beli 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
  • Ulje maslinovo extra devic.Monini 250ml
    250 ml
    2599.96 rsd/L
    649,99 RSD
  • Započni pripremu

    Potrebno: 500 g mlevenog mesa po izboru, 2 veće tikvice narezane kao na fotografiji, 1 crni luk, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, 1 sveža papričica, pakovanje mocarele u komadu ili nekog sira po izboru, šaka narendanog parmezana, 1 jaje, so i biber, origano, bosiljak. Iseckajte crni i beli luk, stavite malo maslinovog ulja i ubacite meso da se prži. Začinite solju i biberom. Kada meso poprimi boju, dodajte svežu papričicu, origano i bosiljak po želji. Meso bi trebalo da se krčka oko 20 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Tikvice narežite na tanje trakice, posolite i ostavite da stoje nekoliko minuta. Zatim ih iscedite i propržite na maslinovom ulju s obe strane po minut. Pomešajte jaje i parmezan i dodajte malo soli i bibera. U posudu za pečenje na dno stavite malo maslinovog ulja, zatim poređajte tikvice, pa sve premažite smesom jaja i parmezana. Nakon toga stavite meso i preko njega rasporedite iseckanu mocarelu. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na vrh stavite mocarelu, prekrijte alu-folijom i stavite u rernu. Pecite prekriveno oko 40 minuta, pa još 5-10 minuta otkriveno kako bi lazanje porumenele. Prijatno!
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Italijanska kuhinja
    Klasik
    Vikend obrok
    Večera
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Lazanje bolonjeze sa tikvicama

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Zac bilj bosiljak 15 g Maxi Pijaca
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Luk crni domaci
    500 gr
    39,99 RSD/kilogram
    20,00 RSD
  • Luk beli 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
  • Ulje maslinovo extra devic.Monini 250ml
    250 ml
    2599.96 rsd/L
    649,99 RSD