Rezultati pretrage recepataKiseli ljubilčasti karfiol
Maxi logoMaxi logo
  • Kiseli ljubilčasti karfiol

Kiseli ljubilčasti karfiol

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegan
Zimnica
Salate
Kiseli ljubilčasti karfiol

Sastojci za 10 Osoba/e

10 Osoba/e
  • bibera u zrnu
  • 2 kom. crnog luka
  • 2 kom. cvekle
  • 4 kom. belоg luka
  • mirođije
  • 100 g šećera
  • 30 g soli
  • 200 g karfiola
  • 150 ml sirćeta

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Crni Biber u Zrnu Premia 10g
    10 gr
    2099 rsd/Kg
    20,99 RSD
  • Luk crni domaci
    500 gr
    39,99 RSD/kilogram
    20,00 RSD
  • Cvekla domaca
    500 gr
    59,99 RSD/kilogram
    30,00 RSD
  • Luk beli 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD
  • Započni pripremu

    Karfiol i cveklu očistite i isecite na komade (karfiol može i na cvetove), te ih stavite u sterilne tegle. U svaku teglu dodajte po kašiku šećera, četiri kašike sirćeta, kašiku soli, biber u zrnu, mirođiju, kašiku isečenog crnog luka i pola kašike iseckanog belog luka. Potom napunite tegle vodom, te zatvorite poklopcem. Tegle s povrćem stavite u veći dublji lonac napunjen hladnom vodom. Zagrevajte vodu lagano do tačke ključanja, potom kuvajte karfiol i cveklu u teglama 20-25 minuta i sklonite šerpu sa ringle. Ostavite tegle u vodi sve dok se potpuno ne ohlade. Karfiol će postepeno poprimiti boju cvekle, te ćete dobiti neobičnu zimnicu.
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Srpska kuhinja
    Vegan
    Zimnica
    Užina
    Leto
    Salate
    • Kiseli ljubilčasti karfiol

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Crni Biber u Zrnu Premia 10g
    10 gr
    2099 rsd/Kg
    20,99 RSD
  • Luk crni domaci
    500 gr
    39,99 RSD/kilogram
    20,00 RSD
  • Cvekla domaca
    500 gr
    59,99 RSD/kilogram
    30,00 RSD
  • Luk beli 250g
    250 gr
    479.96 rsd/Kg
    119,99 RSD