- Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
- Širok asortiman
- Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
- Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Slatki zov zove
Zova je biljka koja spada među najstarije i najlekovitije biljke u Evropi, i od davnina je važila za eliksir zdravlja. Njeni sveži plodovi upotrebljavaju se za prolećno čišćenje organizma, cvetovi zove bogati su etarskim uljem sa mnoštvom fitonutrijenata blagotvornih za naš organizam, a zovine bobice imaju najveći procenat vitamina B, vitamin C, kao i mineral selen, koga u prirodi ima u tragovima. Zbog obilja prednosti koje ima po naše zdravlje, stručnjaci savetuju da barem povremeno popijete njen sok ili čaj.Šta god da odaberete nećete pogrešiti. Čaj od zove veoma je dobar kod prehlade i gripa jer ublažava upalu disajnih puteva, a sok od zove popravlja imunitet.
Začin na pravi način
Kroz istoriju ruzmarin je bio omiljen među grčkim bogovima, vezivao se za boginju lepote i ljubavi Afroditu, simbol je vernosti, a pored medicine i kozmetike koristi se i u kuhinji. Ova mediteranska biljka je danas začin koga skoro svaka kuća ima, jer u konzumaciji hrane povoljno deluje na metabolizam, čineći masna jela lakše svarljivim. Listovi ove biljke su ljuti i obično se koriste kao začin uz pečenja i roštilj od mesa ili ribe. Kako bi poprimilo aromu, u jelo se stavlja grančica ruzmarina koja se posle izvadi. On jača imunitet i poseduje sedativna, diuretska, kao i antiseptična svojstva.
Dobre stvari ne treba menjati
Dodaj zlatni prah
Ova lekovita, začinska biljka u upotrebi je već 5000 godina, potiče iz Azije i rođaka je čuvenog đumbira za čije blagodeti svi znamo.
Ništa manje ih nema ni kurkuma koju sa pravom nazivaju tečnim zlatom koje dobijamo kada od nje napravimo čaj, ili zlatnim mlekom kada u njega dodamo samo jednu kašičicu ovog začina.
Prednosti koje kurkumin ima po zdravlje govore u prilog da je možete dodati u sve, bilo da je to napitak, slatko ili slano jelo. Ipak, organizam ne može u potpunosti da apsorbuje sve njene hranljive materije jer se veoma brzo razlaže, pa bi zato ovaj zlatni prah trebalo konzumirati u kombinaciji s biberom.
Saberite zdrave odluke u samo jednoj voćki
Da li ste znali da ananas zapravo predstavlja zbirni plod? Ananas kakav obožavamo da jedemo je rezultat mnogo zrakasto raspoređenih cvetova prislonjenih jedan na drugi koji daju veliki cvast, a koji mi nazivamo ananas.
Osim što je dom čuvenog Sunđer Bob Kockalonea, ananas je i dom zdravih vlakana, vitamina C, B1 i kalijuma. Čak iako vam matematičke formule ne idu od ruke, za ananas sasvim sigurno možete tvrditi da predstavlja savršeni zbir vitamina i minerala, i to u samo jednoj voćki.
Doručak snage
Puter od kikirikija odličan je za doručak, jer ovaj ukusni namaz je veoma bogat vitaminom E, magnezijumom i gvožđem. Pored toga, idealan je izbor za letnji obrok jer ima sjajnu srazmeru proteina i vlakana koji će vas dugo održavati sitim, dok vitamin E značajno pomaže u odbrani od UV zraka
Korisni lipidi kojima kikiriki obiluje pozitivno utiču na nivo holesterola u krvi i štite srce, ali i mozak, jer vitamin B3 koji se nalazi u njemu, dokazano poboljšava memoriju
Doručak je simbol početka dana, a šta je bolje nego kada on počne sa uživanjem
Šarm po receptu Italijanki
Legendarna Sofija Loren osim po nezaboravnim ulogama i neprolaznoj lepoti, poznata je i po čuvenoj rečenici: "Sve što vidite, dugujem špagetama"
Deo tradicionalnog italijanskog šarma ne krije se samo u neodoljivom dašku Mediterana, uzbudljivoj istoriji i ritmu kancona, već i u tajni savršeno pripremljene paste, koju baš svaka Italijanka zna. U Italiji je pasta dovedena do savršenstva, a: "Život je kombinacija magije i paste", znao je da kaže slavni reditelj Federiko Felini. Zato nimalo ne čudi što se italijanska kuhinja smatra jednom od najboljih na svetu
Danas se u Italiji paste smatraju za predjelo, a na samo svom početku špagete su se jele bez ičega. Za raznovrsnost i bogatstvo soseva od kojih danas svako ima omiljeni, zaslužan je Bonvičino, poznati italijanski kulinarski genije. Veruje se da je on osmislio brojne vrste soseva, a jedan od najomiljenijih je i pesto sos koji predstavlja pravu harmoniju zdravog i ukusnog
Osnovni sastojak pesto sosa je magični bosiljak, koji osim što će svakoj pasti dati taj neodoljivi mediteranski šmek, je i odličan saveznik zdravlja, jer se smatra jednim od najboljih začina za srce. Smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja, nivo holesterola, a sjajan je i za jačanje zdravlja bubrega, kao i u borbi protiv prehlada
Benefiti bosiljka su toliko brojni, skoro kao i vrste italijanske paste. Da li ste znate da u svetu trenutno ima preko 600 oblika i vrsta paste!
Rasterajte oblake sočnim voćnim ukusima
Iako leto deluje daleko, dajte ovom tmurnom danu, letnji "vajb" sočnim ukusima punim vitamina
Šta vi birate za danas – nar da vas osveži, breskve da vam poprave raspoloženje ili banane da vam daju energiju za vikend koji je pred nama?
Groždje - omiljenii ukusa leta
Prizovite tople dane omiljenim letnjim ukusima. Grožđe, crno ili belo, jedno je od najomiljenijih ukusa leta. Osim što hidrira i što je razlog za brojne momente za prepričavanje, ako ga degustirate uz čašu vina, ono je namirnica kojom ne treba samo da uživate tokom leta, već i da ga dočekate. Malo je poznato da je dijeta sa grožđem jedna od najdelotvornijih, jer čisti organizam od raznih toksina, i koja osim što može pomoći da se izgubi onih par "zimskih" kilograma viška, reguliše apetit. Da li znate da u nekim jezicima čak i postoji izraz koji predstavlja uživanje u grožđu?
Da li ste znali da se ananas smatra jednim od internacionalnih simbola dobrodošlice?
Zeleni mix je idealan jer je zdrav i osvežavajuć, napravljen od hladno ceđenog svežeg voća i povrća. Pored manga, avokada, limete, jabuke i zelene paprike, manje poznati sastojak ove vitaminske bombe je komorač. Komorač je povrće puno vitamina C koji leči stomačne tegobe, upalu desni i jača imunitet.
Vitamini iz egzotičnih krajeva.
Šaka zdravijih bobica svake nedelje.
Voćni vesnik proleća za istinski hedonizam.
Otkrijte nam svoju voćnu "šemu".
Priroda oko nas je ozelenela i spremna je za predstojeće prolećne dane.
Neki zdraviji izbori zaista mogu stati u šaku! Za maline se kaže da su crveno zlato, a mi smatramo da su i još vrednije, jer njihova dobra svojstva mogu da se nabrajaju u beskonačnost .
Supe i čorbe su ona vrsta hrane koju vole sve generacije, a osim što su omiljene, dokazano je i da one ublažavaju efekte prehlade, jer utiču na slabljenje simptoma upale gornjih disajnih puteva.
Na hladni i snežni zimski dan, malo šta prija kao topla, ukusna i zdrava čorbica od povrća. Iz našeg cegera zdravlja odlučili smo da danas izvučemo karfiol i pripremimo kremastu karfiol čorbu
Nekada mala remek-dela mogu biti i delo vaših ruku, pa zašto onda danas ne biste postali umetnik u kuhinji i napravili male, ukusne, slasne i zdravije kuglice od vaših omiljenih sastojaka?
Bez obzira da li volite više kuvan ili pečen, u zrnu, kao prilog uz jelo ili kao omiljenu grickalicu - kokice, kukuruz je najvoljenija namirnica jeseni
Smućkajte neke super voćne koktele za vaše društvo i đuskajte!
Većina nas ne može da zamisli prvi obrok ili doručak bez hleba i omiljenog peciva. Doručak je najbitniji obrok u danu jer pokreće i razbuđuje organizam, ali on može biti i najzdraviji obrok u danu, ako klasičan sendvič napravite sa kvalitetnim namirnicama i zdravijim hlebom.
Prstohvat je univerzalna mera u svetu kulinarstva. Specijalne, tajne sastojke treba da koristite u malim količinama da biste dobili "veliki" efekat.
Jaja predstavljaju jedan od najboljih obroka koji možete izabrati za doručak jer sadrže gotovo sve potrebne hranljive sastojke.
Banane su dugo bile jedino voće koje se konzumiralo tokom cele godine, a procenjuje se da se svake godine u svetu pojede više od 100 milijardi banana.
Vitamin C ima toliko dobrih svojstva da bi bilo nemoguće pobrojati sva, evo nekih: jača imuni sistem, održava tkiva zdravim, ali i pomaže apsorpciju gvožđa.
Sok od dve pomorandže, sok od jednog limuna, 50g djumbira (oguljen, očišćen), kašika meda, pola šolje vode - po potrebi dodajte još.
Priprema:
Iako se radujemo proleću, neki od nas se suočavaju sa čuvenim "prolećnim umorom".