• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Slavska trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Tufahije punjene orasima
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 1 kom. limuna
  • 6 kom. jabuka
  • 20 g maslaca
  • 1 g muskatnog oraha
  • 100 g oraha
  • cimetа
  • 50 g suvih brusnica
  • 100 g smđeg šećera
  • 50 g suvog grožđa
Tufahije punjene orasima
Priprema

Tufahije ili zapečene punjene jabuke jeste poslastica u kojoj se može uživati tokom cele godine: izdubite jabuke tako da im dno ostane netaknuto. U posebnoj posudi pomešajte šećer, orahe, suvo grožđe, brusnice, limunovu koru, cimet i muskatni orah. Svaku jabuku nafilujte pripremljenom smesom, a na vrh jabuke stavite malo maslaca. Prelijte jabuke limunovim sokom i malom količinom vode. Stavite im poklopce sa peteljkom, te tufahije pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak