Rezultati pretrage recepataTufahije punjene orasima
Maxi logoMaxi logo
  • Tufahije punjene orasima

Tufahije punjene orasima

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Slavska trpeza
Desert
Tufahije punjene orasima

Sastojci za 6 Osoba/e

6 Osoba/e
  • 1 kom. limuna
  • 6 kom. jabuka
  • 20 g maslaca
  • 1 g muskatnog oraha
  • 100 g oraha
  • cimetа
  • 50 g suvih brusnica
  • 100 g smđeg šećera
  • 50 g suvog grožđa

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Limun Mayer
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Jabuka Ajdared domaca
    - 11%
    500 gr
    89,99RSD/kilogram45,00 RSD
    79,99 RSD/kilogram
    40,00 RSD
  • Maslac Premia I klasa 250g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Muskatni orascic mleveni SPX Premia 20g
    20 gr
    10999.5 rsd/Kg
    219,99 RSD
  • Započni pripremu

    Tufahije ili zapečene punjene jabuke jeste poslastica u kojoj se može uživati tokom cele godine: izdubite jabuke tako da im dno ostane netaknuto. U posebnoj posudi pomešajte šećer, orahe, suvo grožđe, brusnice, limunovu koru, cimet i muskatni orah. Svaku jabuku nafilujte pripremljenom smesom, a na vrh jabuke stavite malo maslaca. Prelijte jabuke limunovim sokom i malom količinom vode. Stavite im poklopce sa peteljkom, te tufahije pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni.
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Srpska kuhinja
    Klasik
    Slavska trpeza
    Dezert
    Sve sezone
    Desert
    • Tufahije punjene orasima

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Limun Mayer
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Jabuka Ajdared domaca
    - 11%
    500 gr
    89,99RSD/kilogram45,00 RSD
    79,99 RSD/kilogram
    40,00 RSD
  • Maslac Premia I klasa 250g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Muskatni orascic mleveni SPX Premia 20g
    20 gr
    10999.5 rsd/Kg
    219,99 RSD