Maxi logoMaxi logo
  • Torta sa limunom

Torta sa limunom

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Godišnjica braka
Desert
Torta sa limunom

Sastojci za 10 Osoba/e

10 Osoba/e
  • 3 kom. limuna
  • 100 g badema
  • 500 g maslaca
  • 10 kom. jaja
  • 700 g brašna
  • 300 ml mleka
  • 600 g šećera

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Limun
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Badem s.jezgro Premia 75g
    75 gr
    1759.87 rsd/Kg
    131,99 RSD
  • Maslac Premia I klasa 250g
    250 gr
    1139.96 rsd/Kg
    284,99 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD
  • Započni pripremu

    Mikserom penasto umutite četiri jaja, pa im dodajte 250 g maslaca i 250 g šećera. Ulijte mleko i postepeno dodajte brašno. Kada dobijete homogenu smesu bez grudvica, ubacite i malo narendane kore limuna. Koru pecite u okrugloj modli za pečenje kolača na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada se kora potpuno ohladi, isecite je poprečno na tri jednaka dela. Za fil umutite šest jaja sa preostalim šećerom i kuvajte na pari četiri-pet minuta dok ne dobijte gust krem. U ohlađeni krem dodajte umućeni maslac, sok dva limuna i rendanu koru jednog limuna. Ohlađenim filom premažite kore i celu tortu. Osvežavajuću tortu dekorišite tanko isečenim kriškama limuna i listovima badema.
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Internacionalna kuhinja
    Klasik
    Godišnjica braka
    Dezert
    Sve sezone
    Desert
    • Torta sa limunom

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Limun
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Badem s.jezgro Premia 75g
    75 gr
    1759.87 rsd/Kg
    131,99 RSD
  • Maslac Premia I klasa 250g
    250 gr
    1139.96 rsd/Kg
    284,99 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD