Maxi logoMaxi logo
  • Sos od breskve

Sos od breskve

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Nizak

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegetarijanski
Recept za svaki dan
Sos
Sos od breskve

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 1 kom. belоg luka
  • 7 kom. breskvi
  • 200 ml jabukovog sićeta
  • 1 g đumbira u prahu
  • 180 g šećera
  • 2 kom. štapića cimeta

Započni pripremu

Zagrejte rernu na 210 stepeni. Breskve očistite i isecite po želji. Prekrijte pleh papirom za pečenje. Breskve poređajte i pecite u rerni pola sata. Pečene breskve prebacite u posudu za kuvanje, dodajte im sitno iseckan luk, a potom i šećer, sirće, đumbir i cimet. Kuvajte na jakoj vatri dok ne provri, zatim smanjite vatru i kuvajte još sat vremena uz povremeno mešanje. Stavite ih u tegle i zatvorite poklopcem. Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Vegetarijanski
Recept za svaki dan
Doručak
Proleće,Leto
Sos
  • Sos od breskve