Maxi logoMaxi logo
  • Sočivo

Sočivo

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Nizak

Ocena

5 od 5
Vegan
Posni obrok
Glavno jelo
Sočivo

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 1 kom. belоg luka
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1000 ml paradajz sosa
  • 300 g sočiva
  • so
  • 5 kom. peršuna

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Luk beli 250g
    250 gr
    639.96 rsd/Kg
    159,99 RSD
  • Luk crni domaci
    - 8%
    500 gr
    39,99RSD/kilogram20,00 RSD
    36,99 RSD/kilogram
    18,50 RSD
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Premia 1l
    1 L
    736.99 rsd/L
    736,99 RSD
  • Socivo BIO 500g
    - 15%
    500 gr
    539.98 rsd/Kg269,99 RSD
    459.98 rsd/Kg
    229,99 RSD
  • Započni pripremu

    Stavite 300 g sočiva da se kuva. Kada proključa, prospite vodu i sipajte novu, kao za pripremu pasulja. Zatim iseckajte čen belog luka, posolite i pobiberite. Dok se sočivo kuva, možete spremiti sos od paradajza umesto zaprške. Iseckajte crni luk i stavite ga da se prodinsta na maslinovom ulju. Kada postane staklast, dodajte litar soka od paradajza i mešajte dok se ne zgusne. Posolite i pobiberite. Ubacite ga u lonac sa sočivom i kuvajte još oko 10 minuta. Možete ubaciti i peršun ili mirođiju, po želji. Prijatno!
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Srpska kuhinja
    Vegan
    Posni obrok
    Ručak
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Sočivo

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Luk beli 250g
    250 gr
    639.96 rsd/Kg
    159,99 RSD
  • Luk crni domaci
    - 8%
    500 gr
    39,99RSD/kilogram20,00 RSD
    36,99 RSD/kilogram
    18,50 RSD
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Premia 1l
    1 L
    736.99 rsd/L
    736,99 RSD
  • Socivo BIO 500g
    - 15%
    500 gr
    539.98 rsd/Kg269,99 RSD
    459.98 rsd/Kg
    229,99 RSD