• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Nizak
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Vegan
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Posni obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Sočivo
Lako
Nizak
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. belоg luka
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1000 ml paradajz sosa
  • 300 g sočiva
  • so
  • 5 kom. peršuna
Sočivo
Priprema

Stavite 300 g sočiva da se kuva. Kada proključa, prospite vodu i sipajte novu, kao za pripremu pasulja. Zatim iseckajte čen belog luka, posolite i pobiberite. Dok se sočivo kuva, možete spremiti sos od paradajza umesto zaprške. Iseckajte crni luk i stavite ga da se prodinsta na maslinovom ulju. Kada postane staklast, dodajte litar soka od paradajza i mešajte dok se ne zgusne. Posolite i pobiberite. Ubacite ga u lonac sa sočivom i kuvajte još oko 10 minuta. Možete ubaciti i peršun ili mirođiju, po želji. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak