Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
Širok asortiman
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0
Rezultati pretrage recepataŠtrudla sa makom, suvim grožđem i orasima
Maxi logoMaxi logo
  • Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegetarijanski
Recept za svaki dan
Desert
Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 1 kom. jaja
  • 3 kom. limuna
  • 100 ml jogurta
  • 1000 g brašna
  • 50 ml mleka
  • 100 g suvog grožđa
  • 150 g maslaca
  • 100 g oraha
  • 1/2 kom. praška za pecivo
  • 500 g mlevnog maka
  • 1/2 kom. svežeg kvasca
  • 30 g šećera
  • 30 g šećera u prahu
  • 10 ml ulja

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Prasak za pecivo Premia 10g
    10 gr
    2199 rsd/Kg
    21,99 RSD
    7185402
  • Maslac Maxi 250g
    250 gr
    1599.96 rsd/Kg
    399,99 RSD
    7188711
  • Suvo grozdje Maxi 100g
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    100 gr
    529.9 rsd/Kg
    52,99 RSD
    7553552
  • Jogurt 2,8%mm Maxi 1.5kg
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1.5 Kg
    126.66 rsd/Kg
    189,99 RSD
    7217529
  • Započni pripremu

    Podignite kvasac u mešavini vode i mleka. Stavite u podusu brašno i navedene sastojke. Dodajte kvasac i umesite testo. Ostavite ga da naraste. Za to vreme pripremite fil: u dublju posudu stavite mak, pa dodajte vrleo mleko, šećer u prahu, suvo grožđe i iseckane orahe. Testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na tri dela. Razvijte jedan deo testa u obliku pravougaonika. Koru premažite trećinom fila i uvijte u rolat. Štrudlu stavite u pleh na papir za pečenje. Ponovite postupak i za sledeće dve štrudle. Pokrijte ih krpom po završetku i ostavite da malo narastu. Za to vreme zagrejte rernu na 190 stepeni. Štrudlu premažite žumancetom i mlekom, pa je stavite da se peče. Kadaa porumeni, prekrjte je alu-folijom da se lepo ispeče iznutra. Temperaturu smanjite na 160 stepeni i pecite sat vremena. Prijatno!
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Internacionalna kuhinja
    Vegetarijanski
    Recept za svaki dan
    Dezert
    Sve sezone
    Desert
    • Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Prasak za pecivo Premia 10g
    10 gr
    2199 rsd/Kg
    21,99 RSD
    7185402
  • Maslac Maxi 250g
    250 gr
    1599.96 rsd/Kg
    399,99 RSD
    7188711
  • Suvo grozdje Maxi 100g
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    100 gr
    529.9 rsd/Kg
    52,99 RSD
    7553552
  • Jogurt 2,8%mm Maxi 1.5kg
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1.5 Kg
    126.66 rsd/Kg
    189,99 RSD
    7217529