• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. jaja
  • 100 ml jogurta
  • 1000 g brašna
  • 3 kom. limuna
  • 50 ml mleka
  • 500 g mlevnog maka
  • 100 g oraha
  • 150 g maslaca
  • 100 g suvog grožđa
  • 1/2 kom. praška za pecivo
  • 1/2 kom. svežeg kvasca
  • 30 g šećera
  • 30 g šećera u prahu
  • 10 ml ulja
Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima
Priprema

Podignite kvasac u mešavini vode i mleka. Stavite u podusu brašno i navedene sastojke. Dodajte kvasac i umesite testo. Ostavite ga da naraste. Za to vreme pripremite fil: u dublju posudu stavite mak, pa dodajte vrleo mleko, šećer u prahu, suvo grožđe i iseckane orahe. Testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na tri dela. Razvijte jedan deo testa u obliku pravougaonika. Koru premažite trećinom fila i uvijte u rolat. Štrudlu stavite u pleh na papir za pečenje. Ponovite postupak i za sledeće dve štrudle. Pokrijte ih krpom po završetku i ostavite da malo narastu. Za to vreme zagrejte rernu na 190 stepeni. Štrudlu premažite žumancetom i mlekom, pa je stavite da se peče. Kadaa porumeni, prekrjte je alu-folijom da se lepo ispeče iznutra. Temperaturu smanjite na 160 stepeni i pecite sat vremena. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak