Rezultati pretrage recepataSarme u vinovom lsitu sa pavlakom
Maxi logoMaxi logo
  • Sarme u vinovom lsitu sa pavlakom

Sarme u vinovom lsitu sa pavlakom

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Vikend obrok
Glavno jelo
Sarme u vinovom lsitu sa pavlakom

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 2 g aleve parike
  • 100 g crnog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 300 g pavlake
  • 2 g soli
  • 100 g pirinča
  • 150 g listova vinove loze
  • 2 g vegete

Započni pripremu

Operite mlado lišće vinove loze. Stavite ga u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite lišće dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite je sa vatre, ocedite lišće i stavite ga da se hladi. U međuvremenu na nauljenom tIganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad bude gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte luku mleveno meso i pomešajte. Ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponavljajte postupak dok imate smese. Poređajte sarme u dublji lonac. Kada se skuvaju, premestite ih u vatrostalnu posudu i pecite ih 10 minuta na 150 stepeni. Servirajte dok su tople, zatim preko dodajte malo pavlake ili kiselog mleka, te začinite alevom paprikom. Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Ručak
Proleće,Leto
Glavno jelo
  • Sarme u vinovom lsitu sa pavlakom