• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Sarme u vinovom lsitu sa pavlakom

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Proleće,Leto

Pošalji ovaj recept

Sarme u vinovom lsitu sa pavlakom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 2 g aleve parike
  • 100 g crnog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 300 g pavlake
  • 2 g soli
  • 100 g pirinča
  • 150 g listova vinove loze
  • 2 g vegete
Priprema

Operite mlado lišće vinove loze. Stavite ga u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite lišće dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite je sa vatre, ocedite lišće i stavite ga da se hladi. U međuvremenu na nauljenom tIganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad bude gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte luku mleveno meso i pomešajte. Ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponavljajte postupak dok imate smese. Poređajte sarme u dublji lonac. Kada se skuvaju, premestite ih u vatrostalnu posudu i pecite ih 10 minuta na 150 stepeni. Servirajte dok su tople, zatim preko dodajte malo pavlake ili kiselog mleka, te začinite alevom paprikom. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak