• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Sarme sa junećim mesom i pirinčem

Teško
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Slavska trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Sarme sa junećim mesom i pirinčem
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 2 g aleve parike
  • 3 kom. bibera
  • 5 g brašna
  • 1000 g junećeg mesa
  • 500 g kupusa
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 300 g crnog luka
  • 3 g soli
  • 100 g šargarepe
  • 3 g vegete
Sarme sa junećim mesom i pirinčem
Priprema

Odvojite listove dve glavice kiselog kupusa. Izdinstajte na ulju tri glavice iseckanog crnog luka, dodajte 1 kg junećeg mesa i propržite. Posolite, pobiberite, dodajte malo vegete. Ubacite jednu izrendanu šargarepu i pirinač. Na kraju pobiberite i dodajte kašičicu aleve paprike. Stavite jednu i po kašiku fila u list kupusa i uvijte sarmu. Od ovog fila možete napraviti 25-30 sarmi. Na dno lonca stavite koren od lista kupusa i dva lista, pa poređajte sarme. Na kraju prelijte zaprškom od malo ulja, kašike brašna i malo aleve paprike. Nalijte sarme toplom vodom do vrha. Stavite nekoliko zrna krupnog bibera i nekoliko listova lovora. Poklopite i krčkajte na umerenoj temperaturi tri sata. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak