Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu

Prijavite se ili registrujte kako biste videli promocije.

Rezultati pretrage recepataSarme sa junećim mesom i pirinčem
Maxi logoMaxi logo
  • Sarme sa junećim mesom i pirinčem

Sarme sa junećim mesom i pirinčem

Sarme sa junećim mesom i pirinčem
Teško
> 60 min
3/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
6 porcije
  • 2 g aleve parike
  • 3 kom. bibera
  • 5 g brašna
  • 300 g crnog luka
  • 1000 g junećeg mlevenog mesa
  • 500 g kupusa
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 3 g soli
  • 100 g šargarepe
  • 3 g vegete
  • 2 g aleve parike
  • 3 kom. bibera
  • 5 g brašna
  • 300 g crnog luka
  • 1000 g junećeg mlevenog mesa
  • 500 g kupusa
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 3 g soli
  • 100 g šargarepe
  • 3 g vegete

Započni pripremu

Odvojite listove dve glavice kiselog kupusa. Izdinstajte na ulju tri glavice iseckanog crnog luka, dodajte 1 kg junećeg mesa i propržite. Posolite, pobiberite, dodajte malo vegete. Ubacite jednu izrendanu šargarepu i pirinač. Na kraju pobiberite i dodajte kašičicu aleve paprike. Stavite jednu i po kašiku fila u list kupusa i uvijte sarmu. Od ovog fila možete napraviti 25-30 sarmi. Na dno lonca stavite koren od lista kupusa i dva lista, pa poređajte sarme. Na kraju prelijte zaprškom od malo ulja, kašike brašna i malo aleve paprike. Nalijte sarme toplom vodom do vrha. Stavite nekoliko zrna krupnog bibera i nekoliko listova lovora. Poklopite i krčkajte na umerenoj temperaturi tri sata. Prijatno!

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Slavska trpeza
Večera
Sve sezone
Glavno jelo

Sastojci za 6 osoba