Rezultati pretrage recepataPohovani škampi sa salatom
Maxi logoMaxi logo
  • Pohovani škampi sa salatom

Pohovani škampi sa salatom

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

Do 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Recept za svaki dan
Glavno jelo
Pohovani škampi sa salatom

Sastojci za 2 Osoba/e

2 Osoba/e
  • 100 ml belog vina
  • 70 g brašna
  • 100 g crnog luka
  • 2 kom. jaja
  • 100 ml mineralne vode
  • 30 ml limunovog soka
  • 100 g mladog luka
  • 200 g paprike
  • 500 g škampi
  • 5 g soli

Započni pripremu

Posolite škampe, prelijte ih limunovom sokom i ostavite da odstoje pola sata. Umutite jaja, dodajte so, vino, vodu i postepeno dodajte malo brašna uz neprestano mešanje. Osušite škampe na papirnom ubrusu, pa ih stavite u tiganj ili dublju šerpu. Umočite u prethodno pripremljenu smesu i pržite u vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane. Za to vreme isecite crni luk, mladi luk, papriku i posolite. Servirajte škampe sa salatom i uživajte u ovom obroku! Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Mediteranska kuhinja
Klasik
Recept za svaki dan
Ručak
Proleće,Leto
Glavno jelo
  • Pohovani škampi sa salatom