• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Lako
Srednji
Manje od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Predjelo
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Veče za prijateljima
  • Sezonа: Proleće,Leto

Pošalji ovaj recept

Pohovani karfiol
Lako
Srednji
Manje od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. biberа
  • 200 g karfiola
  • 200 g brašna
  • 4 kom. jaja
  • 1 kom. limuna
  • so
  • 100 g tartar sosa
  • 100 ml ulja
Pohovani karfiol
Priprema

U posudi mikserom umutite brašno i jaja u žitku smesu. Karfiol operite i razdvojte na cvetove, kratko ih blanširajte (dovoljno je pet-šest minuta), pa ih potom uvaljajte u smesu od brašna i jaja. Panirani karfiol pržite na vrelom ulju oko pet minuta. Izvadite ga iz tiganja i položite na ubrus da upije višak masnoće. Panirani karfiol posolite, pobiberite i prelijte limunovim sokom, te servirajte uz tartar sos i belo vino.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak