Maxi logoMaxi logo
  • Pohovani karfiol

Pohovani karfiol

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

Do 30 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Veče za prijateljima
Predjelo
Pohovani karfiol

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 1 kom. biberа
  • 200 g karfiola
  • 200 g brašna
  • 4 kom. jaja
  • 1 kom. limuna
  • so
  • 100 g tartar sosa
  • 100 ml ulja

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Karfiol
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    - 12%
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg49,99 RSD
    44.00 rsd/Kg
    44,00 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD
  • Limun
    500 gr
    269,99 RSD/kilogram
    135,00 RSD
  • Započni pripremu

    U posudi mikserom umutite brašno i jaja u žitku smesu. Karfiol operite i razdvojte na cvetove, kratko ih blanširajte (dovoljno je pet-šest minuta), pa ih potom uvaljajte u smesu od brašna i jaja. Panirani karfiol pržite na vrelom ulju oko pet minuta. Izvadite ga iz tiganja i položite na ubrus da upije višak masnoće. Panirani karfiol posolite, pobiberite i prelijte limunovim sokom, te servirajte uz tartar sos i belo vino.
    Ocena
    Još uvek nije ocenjen
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Internacionalna kuhinja
    Klasik
    Veče za prijateljima
    Večera
    Proleće,Leto
    Predjelo
    • Pohovani karfiol

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Karfiol
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    - 12%
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg49,99 RSD
    44.00 rsd/Kg
    44,00 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD
  • Limun
    500 gr
    269,99 RSD/kilogram
    135,00 RSD