Za porudžbine iznad 3.500 RSD dostava samo 199 RSD
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Širok asortiman
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5000 rsd. Unesi kod RGMF1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 10.03.2024.

Rezultati pretrage recepataPlazma beli Egipat
Maxi logoMaxi logo
  • Plazma beli Egipat
Plazma beli Egipat

Plazma beli Egipat

od Izvor: od slatkoga sladje #plazmasticarnica
4/5
Srednji

Sastojci zaOsoba/e

10 porcije
  • 60 g mlevene Plazma
  • 10 belance
  • 150 g šećera
  • 50 g maskarpone sira
  • 300 ml pavlake za šlag
  • 10 ml arome vanile
  • 5 ml limunovog soka
  • 1 g morske soli
  • 150 ml mleka
  • 210 g mlevenih lešnika
  • 10 zumance
  • 80 g gustina
  • 1 kom. vanilin šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 80 g maslaca
  • 30 g šećera u prahu
  • 60 g mlevene Plazma
  • 10 belance
  • 150 g šećera
  • 50 g maskarpone sira
  • 300 ml pavlake za šlag
  • 10 ml arome vanile
  • 5 ml limunovog soka
  • 1 g morske soli
  • 150 ml mleka
  • 210 g mlevenih lešnika
  • 10 zumance
  • 80 g gustina
  • 1 kom. vanilin šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 80 g maslaca

Započni pripremu

Biskviti Belance sobne temperature mutiti mikserom, dodavati kašičicu po kašičicu šećera uz neprekidno mućenje. U čvrsti sneg lagano kašikom umiješati navedene sastojke. Na 3 masna papira olovkom iscrtati krugove prečnika 26 cm, okrenuti ih i lagano nauljiti. Podeliti smesu na 3 kruga i poravnati. Svaku koru peći peći oko 10 minuta u pećnici zagrejanoj na 180 °C. Žuti krem Žumance, gustin i vanillin šećer umutiti s malo hladnog mleka, preliti preostalim vrućim mlekom i kuhati nekoliko minuta na laganoj vatri. Umešati belu čokoladu i ohladiti. Maslac umutiti mikserom, dodati šećer i umutiti. Dodati kremi zajedno s umućenom pavlakom i umutiti mikserom. Beli krem Pavlaku za šlag i mascarpone umutiti mikserom, dodati preostale sastojke. Na tacnu staviti obruč i slagati tortu. Na prvi biskvit staviti trećinu žute kreme te polovinu bele kreme. Ponoviti postupak, tortu završiti biskvitom i hladiti nekoliko sati. Ukloniti obruč te tortu premazati preostalom kremom i mlevenim lešnicima. Stranice torte ukrasiti čokoladnim pločicama. Izvor: od slatkoga sladje #plazmasticarnica

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Party time
All seasons
Desert

Kupi proizvode za 10 porcije

  • Mleko sterilizovano Maxi 2.8%mm 1L
    nutri-score-bordered-b.external.45357c30.svg
    Ovaj proizvod više nije u ponudi
    7195383
  • Maslac Maxi 250g
    250 gr
    1399.96 rsd/Kg
    349,99 RSD
    7188711
  • Secer prah C 250g
    250 gr
    491.96 rsd/Kg
    122,99 RSD
    7175610
  • Vanil secer Maxi  10g
    10 gr
    2799 rsd/Kg
    27,99 RSD
    7185401