• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pita s jabukama
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 8 Porcije +
  • 5 g cimetа
  • 50 g griza
  • 1000 g jabuka
  • 500 g kora za pitu
  • 50 g smđeg šećera
  • 150 ml ulja
  • 2 kom. vanilin šećera
Pita s jabukama
Priprema

U manjem loncu prokuvajte vodu i ulje. Jabuke očistite i isecite na kockice. Uzimajte po tri kore za svaku štrudlu, poprskajte ih prelivom i slažite jednu preko druge. Na treću koru stavite narendane jabuke sa sokom, dodajte šećer, pospite jednom kašikom griza, cimetom i vanilin sećerom, a onda urolajte koru u štrudlu. Od preporučene količine dobićete četiri štrudle koje treba da položite u uljem podmazani pleh. Sipajte preko njih preliv od vode i šećera i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Po želji, pitu možete posuti šećerom u prahu.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak