• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Zimnica
  • Kuhinja: Leskovačka kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Ostalo
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Peglana paprika
Teško
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 12 kom. belоg luka
  • 6000 g paprike
  • 10 g bibera u zrnu
  • 1 kom. kesica salicila
  • 100 g esencije
  • 200 g soli
  • 10 kom. peršuna
  • 1000 g šargarepe
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
Priprema

Pomešajte 200 g šećera, 200 g soli, 200 ml ulja, šolju eksencije i kesicu salicila. Tu smesu stavljajte u unutrašnjost očišćene paprike. Ređajte paprike u veliki sud i ostavite ih da odstoje 24 sata. Nakon toga paprike slažite u tegle, a sa strane dodajte iseckanu šargarepu i beli luk, malo peršuna i malo krupnog bibera. Kada su tegle napunjene, pritisnite paprike plastičnom mrežicom i zatvorite ih. Nakon 10 dana možete probati vašu zimnicu.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak