Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.4.2025.

Želimo da vas obavestimo da kompanija Delez Srbija nije organizator promotivnih akcija koje se ovih dana pojavljuju na društvenim mrežama. Opširnije o primerima ovakvih promocija na linku.

French Bull putni program: molim te da pre potvrđivanja kupovine na odabranom artiklu uneseš u napomeni boju artikla koju želiš, ili da nakon potvrđene porudžbine kontaktiraš call centar 0800 3537 030 i dostaviš istu informaciju – ovo se odnosi samo na artikle kod kojih postoje varijacije u pogledu boje.

Zdravo! U Maxi Online-u se uvek trudimo da isporuka bude u vreme koje ste zakazali, međutim 11.04./12.04./13.04., usled zatvaranja ulica u određenim delovima grada, Vaša isporuka može kasniti. Veoma nam je važno Vaše iskustvo kupovine i zbog toga ćemo se potruditi da period kašnjenja bude što kraći. Zahvaljujemo se na razumevanju i strpljenju.

Maxi logoMaxi logo
  • Peglana paprika

Peglana paprika

Peglana paprika
Teško
> 60 min
5/5
Nizak

Sastojci za

Sastojci
6 porcije
  • 12 kom. belоg luka
  • 100 g esencije
  • 6000 g paprike
  • 1 kom. kesica salicila
  • 10 g bibera u zrnu
  • 200 g soli
  • 10 kom. peršuna
  • 1000 g šargarepe
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 12 kom. belоg luka
  • 100 g esencije
  • 6000 g paprike
  • 1 kom. kesica salicila
  • 10 g bibera u zrnu
  • 200 g soli
  • 10 kom. peršuna
  • 1000 g šargarepe
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja

Započni pripremu

Pomešajte 200 g šećera, 200 g soli, 200 ml ulja, šolju eksencije i kesicu salicila. Tu smesu stavljajte u unutrašnjost očišćene paprike. Ređajte paprike u veliki sud i ostavite ih da odstoje 24 sata. Nakon toga paprike slažite u tegle, a sa strane dodajte iseckanu šargarepu i beli luk, malo peršuna i malo krupnog bibera. Kada su tegle napunjene, pritisnite paprike plastičnom mrežicom i zatvorite ih. Nakon 10 dana možete probati vašu zimnicu.

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Leskovačka kuhinja
Vegetarijanski
Ostalo
Ručak
Sve sezone
Zimnica