• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pečeni škampi na roštilju

Srednje
Visok
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Ostalo
  • Kuhinja: Mediteranska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Veče za prijateljima
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pečeni škampi na roštilju
Srednje
Visok
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1200 g škampi
  • 50 ml ulja
Pečeni škampi na roštilju
Priprema

Za ovaj recept najvažnije je vreme pečenja. Škampi su gotovi kada oklop repa promeni boju u ružičastu ili crvenu, a meso otvrdne i dobije belu boju. Peku se na srednjoj temperaturi, a vreme pečenja zavisi od veličine škampa, te ide od tri do šest minuta. Najbolje bi bilo zarezati jedan komad i utvrditi da li je pečen. Zarežite oklop škampi i odstrante crnu nit s leđa. To mesto je odlično za nanošenje začina. Kako biste skinuli miris joda, potopite ih u vodu u koju ste dodali nekoliko kašičica sode bikarbone. Posle deset minuta operite škampe i spremni su za pečenje. Ako želite pravi ukus škapi, onda je bolje da ih ne ljuštite, već samo namažete uljem. Loša strana je čišćenje ljuske. Oljušteni škampi se bolje zapeku i ukus marinade je izraženiji. Još jedna važna stvar je, ako repovi škampa imaju oblik slova C, pečeni su kako treba. Ako imaju oblik slova O, prepečeni su. Uživajte!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak