Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Rezultati pretrage recepataPečeni škampi na roštilju
Maxi logoMaxi logo
  • Pečeni škampi na roštilju

Pečeni škampi na roštilju

Pečeni škampi na roštilju
Srednje
Do 60 min
0/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
4 porcije
  • 1200 g škampi
  • 50 ml ulja
  • 1200 g škampi
  • 50 ml ulja

Započni pripremu

Za ovaj recept najvažnije je vreme pečenja. Škampi su gotovi kada oklop repa promeni boju u ružičastu ili crvenu, a meso otvrdne i dobije belu boju. Peku se na srednjoj temperaturi, a vreme pečenja zavisi od veličine škampa, te ide od tri do šest minuta. Najbolje bi bilo zarezati jedan komad i utvrditi da li je pečen. Zarežite oklop škampi i odstrante crnu nit s leđa. To mesto je odlično za nanošenje začina. Kako biste skinuli miris joda, potopite ih u vodu u koju ste dodali nekoliko kašičica sode bikarbone. Posle deset minuta operite škampe i spremni su za pečenje. Ako želite pravi ukus škapi, onda je bolje da ih ne ljuštite, već samo namažete uljem. Loša strana je čišćenje ljuske. Oljušteni škampi se bolje zapeku i ukus marinade je izraženiji. Još jedna važna stvar je, ako repovi škampa imaju oblik slova C, pečeni su kako treba. Ako imaju oblik slova O, prepečeni su. Uživajte!

Ocena

Još uvek nije ocenjen

Da li ste probali ovaj recept?

Recite nam koliko vam se dopalo
Mediteranska kuhinja
Klasik
Veče za prijateljima
Večera
Sve sezone
Ostalo

Sastojci za 4 osobe

  • Frikom Smrznuti gambori ocis.repovi skampa 250g
    250 gr
    899
    99
    RSD
  • Već imate u kuhinji

  • Maxi Ulje suncokretovo Maxi 1l
    1 L
    • Omiljene cene su uvek niske cene.
    176
    99
    RSD

Takođe može da vam se dopadne