Pečeni škampi na roštilju

Srednje
Do 60 min
0/5
Visok
Sastojci za
Sastojci 4 porcije
- 1200 g škampi
- 50 ml ulja
- 1200 g škampi
- 50 ml ulja
Započni pripremu
Za ovaj recept najvažnije je vreme pečenja. Škampi su gotovi kada oklop repa promeni boju u ružičastu ili crvenu, a meso otvrdne i dobije belu boju. Peku se na srednjoj temperaturi, a vreme pečenja zavisi od veličine škampa, te ide od tri do šest minuta. Najbolje bi bilo zarezati jedan komad i utvrditi da li je pečen. Zarežite oklop škampi i odstrante crnu nit s leđa. To mesto je odlično za nanošenje začina. Kako biste skinuli miris joda, potopite ih u vodu u koju ste dodali nekoliko kašičica sode bikarbone. Posle deset minuta operite škampe i spremni su za pečenje. Ako želite pravi ukus škapi, onda je bolje da ih ne ljuštite, već samo namažete uljem. Loša strana je čišćenje ljuske. Oljušteni škampi se bolje zapeku i ukus marinade je izraženiji. Još jedna važna stvar je, ako repovi škampa imaju oblik slova C, pečeni su kako treba. Ako imaju oblik slova O, prepečeni su. Uživajte!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Mediteranska kuhinja
Klasik
Veče za prijateljima
Večera
Sve sezone
Ostalo
Sastojci za 4 osobe
- Frikom Smrznuti gambori ocis.repovi skampa 250g250 gr89999RSD
- Maxi Ulje suncokretovo Maxi 1l1 L17699RSD