Započni pripremu
Za ovaj recept najvažnije je vreme pečenja. Škampi su gotovi kada oklop repa promeni boju u ružičastu ili crvenu, a meso otvrdne i dobije belu boju. Peku se na srednjoj temperaturi, a vreme pečenja zavisi od veličine škampa, te ide od tri do šest minuta. Najbolje bi bilo zarezati jedan komad i utvrditi da li je pečen. Zarežite oklop škampi i odstrante crnu nit s leđa. To mesto je odlično za nanošenje začina. Kako biste skinuli miris joda, potopite ih u vodu u koju ste dodali nekoliko kašičica sode bikarbone. Posle deset minuta operite škampe i spremni su za pečenje. Ako želite pravi ukus škapi, onda je bolje da ih ne ljuštite, već samo namažete uljem. Loša strana je čišćenje ljuske. Oljušteni škampi se bolje zapeku i ukus marinade je izraženiji. Još jedna važna stvar je, ako repovi škampa imaju oblik slova C, pečeni su kako treba. Ako imaju oblik slova O, prepečeni su. Uživajte!