Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Maxi logoMaxi logo
  • Pečena patka

Pečena patka

Pečena patka
Srednje
> 60 min
1/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
4 porcije
  • 2 g soli
  • 2500 g patke
  • 3 g aleve parike
  • 2 g soli
  • 2500 g patke
  • 3 g aleve parike

Započni pripremu

Patku uveče dobro očistite i operite, osušite, posolite spolja i iznutra, pokrijte je i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan je začinite alevom paprikom samo spolja i pecite u zatvorenoj posudi premazanoj uljem na 180 stepeni oko sat i po. Potom otvorite posudu, izvadite meso i prebacite patku u tepsiju kako bi se dobro zapekla sa svih strana. Prijatno!

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?

Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Novogodišnja trpeza
Večera
Sve sezone
Glavno jelo

Takođe može da vam se dopadne