Pečena patka
Težina pripreme
SrednjeVreme za pripremu
> 60 minCena
VisokOcena
Još uvek nije ocenjenKlasik
Novogodišnja trpeza
Glavno jelo

Sastojci za 4 Osoba/e
4 Osoba/e
- 2 g soli
- 2500 g patke
- 3 g aleve parike
Započni pripremu
Patku uveče dobro očistite i operite, osušite, posolite spolja i iznutra, pokrijte je i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan je začinite alevom paprikom samo spolja i pecite u zatvorenoj posudi premazanoj uljem na 180 stepeni oko sat i po. Potom otvorite posudu, izvadite meso i prebacite patku u tepsiju kako bi se dobro zapekla sa svih strana. Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Novogodišnja trpeza
Večera
Sve sezone
Glavno jelo