Pečena patka

Srednje
> 60 min
1/5
Visok
Sastojci za
Sastojci 4 porcije
- 2 g soli
- 2500 g patke
- 3 g aleve parike
- 2 g soli
- 2500 g patke
- 3 g aleve parike
Započni pripremu
Patku uveče dobro očistite i operite, osušite, posolite spolja i iznutra, pokrijte je i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan je začinite alevom paprikom samo spolja i pecite u zatvorenoj posudi premazanoj uljem na 180 stepeni oko sat i po. Potom otvorite posudu, izvadite meso i prebacite patku u tepsiju kako bi se dobro zapekla sa svih strana. Prijatno!
Ocena
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Novogodišnja trpeza
Večera
Sve sezone
Glavno jelo