Maxi logoMaxi logo
  • Pečena patka

Pečena patka

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Novogodišnja trpeza
Glavno jelo
Pečena patka

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 3 g aleve parike
  • 2500 g patke
  • 2 g soli

Započni pripremu

Patku uveče dobro očistite i operite, osušite, posolite spolja i iznutra, pokrijte je i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan je začinite alevom paprikom samo spolja i pecite u zatvorenoj posudi premazanoj uljem na 180 stepeni oko sat i po. Potom otvorite posudu, izvadite meso i prebacite patku u tepsiju kako bi se dobro zapekla sa svih strana. Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Novogodišnja trpeza
Večera
Sve sezone
Glavno jelo
  • Pečena patka