Maxi logoMaxi logo
  • Pasulj sa mesom

Pasulj sa mesom

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

5 od 5
Klasik
Recept za svaki dan
Glavno jelo
Pasulj sa mesom

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 300 g pasulja
  • 5 g soli
  • 3 g vegete

Započni pripremu

Stavite pasulj da nabubri preko noći. Sutradan stavite da se kuva u vodi. Kada voda provri, iscedite pasulj i sipajte drugu vodu, do dve trećine šerpe u kojoj kuvate. Dodajte komadiće mesa, iseckani crni i beli luk. Nakon dva sata pripremite zapršku: u manjoj šerpi sipajte malo ulja i dodajte iseckani crni luk. Kada luk postane staklast, dodajte alevu papriku i malo brašna. Dobro promešajte i nalijte zapršku pasulju. Kuvajte još nekih 20 minuta. Začinite solju, biberom i vegetom. Servirajte i uživaje u ovom obroku! Prijatno!
Ocena
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Recept za svaki dan
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo
  • Pasulj sa mesom