• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Leskovačka kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pasulj sa goveđim mesom
Srednje
Srednji
Više od 60 min
5/5

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 5 g aleve parike
  • 15 g brašna
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 2 kom. belоg luka
  • 0,1 kg goveđeg mesa
  • 150 g pasulja
  • 5 kom. lovorovog lista
  • so
  • 200 ml ulja
  • 1 kom. paprikе
Pasulj sa goveđim mesom
Priprema

Uveče stavite pasulj u lonac i nalijte ga hladnom vodom. Sutradan prospite vodu i nalijte ga svežom vodom. Stavite da se kuva, pa posle pet minuta ključanja prospite vodu i nalijte vrelom vodom. Dodajte iseckan crni luk i kuvajte pasulj dok ne bude mekan. Goveđe meso isecite na komadiće. U pleh stavite 2 dl ulja, zagrejte ga i stavite luk i meso da se zajedno prže. Kada se proprže, stavite kašiku brašna i promešajte. Dodajte kašičicu aleve paprike, pobiberite, posolite i sve dobro izmešajte. Pasulj izručite u pleh sa mesom. Dodajte jednu iseckanu zelenu papriku, dva čena belog luka, lovorov list i stavite u rernu na još sat vremena. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak