Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
Širok asortiman
Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Na teritoriji Beograda i Novog Sada
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0
Maxi logoMaxi logo
  • Paelja

Paelja

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Visok

Ocena

4 od 5
Klasik
Gurmanski obrok
Glavno jelo
Paelja

Sastojci za 3 Osoba/e

3 Osoba/e
  • 150 g graška
  • 5 g aleve parike
  • 150 ml belog vina
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 2 kom. belоg luka
  • 0,1 kg kukuruzа šećerca
  • 150 g lignji
  • 5 kom. lovorovog lista
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 5 g ruzmarina
  • 100 g pirinča
  • 150 g pilećeg filea
  • so
  • 1 kom. paprikе
  • 15 g vegete

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Lovor list Premia 12g
    12 gr
    4165.83 rsd/Kg
    49,99 RSD
    7232660
  • Paprika silja crvena
    Ovaj proizvod više nije dostupan
    7290867
  • Pileci file premium 500g Sveze Meso
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    919.98 rsd/Kg
    459,99 RSD
    7345868
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Maxi 1l
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 L
    778.99 rsd/L
    778,99 RSD
    7187499
  • Započni pripremu

    Piletinu isecite na kockice, pakovanje lignji osušite ubrusom i isecite na kolutove, isecite crni luk i dva čena belog luka. Začinite piletinu i lignje vegetom. Propržite piletinu na maslinovom ulju i dinstanom luku. Dok se piletina peče, isecite papriku na kockice. Kada je piletina gotova, servirajte je i pokrijte ubrusom kako bi upila višak masnoće. Propržite luk u tiganju i dodajte beli luk. Kad beli luk pusti miris, dodajte papriku. Sipajte 1,5 šola pirinča i propržite. Zatim nalijte litar vode. Ddajte pola kašičice aleve paprike, posolite, pobiberite, dodajte malo ruzmarina i lovorovog lista. Kada proključa, smanjite vatru i kuvajte poklompljeno na umerenoj temperaturi dok pirinač ne upije sok. Za to vreme propržite lignje na puteru dok ne dobiju zlatnu boju. Kada pirinač upije sok, dodajte grašak i kukuruz, ili povrće po izboru. Kuvajte još pet minuta. Ulijte 150 ml belog vina i kuvajte bez poklopca 15 minuta dok alkohol ne ispari. Zatim stavite piletinu i preko nje lignje. Pokrijte poklopcem i bez mešanja kuvajte na umerenoj temperaturi još 10 minuta. Prijatno!
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Španska kuhinja
    Klasik
    Gurmanski obrok
    Ručak
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Paelja

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Lovor list Premia 12g
    12 gr
    4165.83 rsd/Kg
    49,99 RSD
    7232660
  • Paprika silja crvena
    Ovaj proizvod više nije dostupan
    7290867
  • Pileci file premium 500g Sveze Meso
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    919.98 rsd/Kg
    459,99 RSD
    7345868
  • Ulje maslin.dev.extra vergine Maxi 1l
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 L
    778.99 rsd/L
    778,99 RSD
    7187499