• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Pačje grudi sa sosom od narandže

Srednje
Visok
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Daleki istok
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Pačje grudi sa sosom od narandže
Srednje
Visok
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 3 Porcije +
  • 50 ml belog vina
  • 30 g maslaca
  • 50 ml soka od narandže
  • 800 g pačijih grudi
Priprema

Operite i osušite pileće grudi. Napravite razreze u koži. Prelijte pileće grudi sa četiri kašike soka od narandže. Posolite i pobiberite. Poklopite i ostavite da se marinira sat vremena. Držite pileće grudi na sobnoj temperaturi pola sata pre pripreme. Na zagrejanom nauljenom tiganju sa debelim dnom postavite file sa kožicom nadole. Smanjite temperaturu. Zapecite file sedam minuta sa strane gde je koža i okrenite ga na drugu stranu, te pržite još oko pet minuta. Prebacite pileće grudi u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 180 stepeni. Nakon toga ga izvadite i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak