Preskoči link
  • Dostava u vreme koje odabereš
  • Poruči do 21h za sledeće jutro
  • Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Maxi logo
  • Pačje grudi sa sosom od narandže

Pačje grudi sa sosom od narandže

Pačje grudi sa sosom od narandže
Srednje
Do 60 min
0/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
3 porcije
  • 800 g pačijih grudi
  • 30 g maslaca
  • 50 ml soka od narandže
  • 50 ml belog vina
  • 800 g pačijih grudi
  • 30 g maslaca
  • 50 ml soka od narandže
  • 50 ml belog vina

Započni pripremu

Operite i osušite pileće grudi. Napravite razreze u koži. Prelijte pileće grudi sa četiri kašike soka od narandže. Posolite i pobiberite. Poklopite i ostavite da se marinira sat vremena. Držite pileće grudi na sobnoj temperaturi pola sata pre pripreme. Na zagrejanom nauljenom tiganju sa debelim dnom postavite file sa kožicom nadole. Smanjite temperaturu. Zapecite file sedam minuta sa strane gde je koža i okrenite ga na drugu stranu, te pržite još oko pet minuta. Prebacite pileće grudi u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 180 stepeni. Nakon toga ga izvadite i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Prijatno!

Ocena

Još uvek nije ocenjen

Da li ste probali ovaj recept?

Recite nam koliko vam se dopalo
Daleki istok
Klasik
Vikend obrok
Ručak
Sve sezone
Glavno jelo

Takođe može da vam se dopadne