Maxi logoMaxi logo
  • Musaka od tikvica

Musaka od tikvica

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

5 od 5
Klasik
Recept za svaki dan
Glavno jelo
Musaka od tikvica

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 100 g brašna
  • 200 g crnog luka
  • 4 kom. jaja
  • 200 ml mleka
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 1000 g tikvica

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD
  • Luk crni domaci
    500 gr
    44,99 RSD/kilogram
    22,50 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD
  • Mleko sterilizovano Premia 2.8%mm 1L
    1 L
    77.99 rsd/L
    77,99 RSD
  • Započni pripremu

    Za ovo tradicionalno grčko jelo potrebno vam je kilogram tikvica i pola kilograma mlevenog mesa. Tikvice oljuštite i isecite po dužini na listove. Svaku tikvicu uvaljajte u dva umućena i posoljena jajeta, zatim u brašno i pržite sa obe strane na vrelom ulju. Posebno ispržite dve glavice crnog luka, dodajte meso i pržite dok ne promeni boju. U vatrostalnu posudu ređajte red pohovanih tikvica, red mesa i završite ređanje tikvicama. Stavite u zagrejanu rernu da se peče. Kada je musaka napola pečena, umutite dva jajeta, pomešajte sa čašom mleka i prelijte preko musake. Vratite u rernu da se zapeče.
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Grčka kuhinja
    Klasik
    Recept za svaki dan
    Ručak
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Musaka od tikvica

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    49.99 rsd/Kg
    49,99 RSD
  • Luk crni domaci
    500 gr
    44,99 RSD/kilogram
    22,50 RSD
  • Jaja iz podnog uzgoja 10/1 Premia
    10 kom
    21 rsd/kom
    209,99 RSD
  • Mleko sterilizovano Premia 2.8%mm 1L
    1 L
    77.99 rsd/L
    77,99 RSD