• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Grčka kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Musaka od tikvica
Lako
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 100 g brašna
  • 200 g crnog luka
  • 4 kom. jaja
  • 200 ml mleka
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 1000 g tikvica
Musaka od tikvica
Priprema

Za ovo tradicionalno grčko jelo potrebno vam je kilogram tikvica i pola kilograma mlevenog mesa. Tikvice oljuštite i isecite po dužini na listove. Svaku tikvicu uvaljajte u dva umućena i posoljena jajeta, zatim u brašno i pržite sa obe strane na vrelom ulju. Posebno ispržite dve glavice crnog luka, dodajte meso i pržite dok ne promeni boju. U vatrostalnu posudu ređajte red pohovanih tikvica, red mesa i završite ređanje tikvicama. Stavite u zagrejanu rernu da se peče. Kada je musaka napola pečena, umutite dva jajeta, pomešajte sa čašom mleka i prelijte preko musake. Vratite u rernu da se zapeče.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak