Mladi krompiri sa gremolata sosom

Lako
Do 60 min
0/5
Nizak
Sastojci za
Sastojci 2 porcije
- Baby krompir Maxi pijaca
- Peršun Maxi pijaca
- Limun Maxi pijaca
- Tvrdi rendani sir
- Maslinovo ulje Maxi
- So
- Biber
- Beli luk Maxi pijaca
- Baby krompir Maxi pijaca
- Peršun Maxi pijaca
- Limun Maxi pijaca
- Tvrdi rendani sir
- Maslinovo ulje Maxi
- So
- Biber
- Beli luk Maxi pijaca
Započni pripremu
Obarite 500g mladog krompira 8 minuta, a za to vreme zagrejete rernu na 220 stepeni. Pleh obložite pek papirom, poređate krompire i zgnječite ih viljuškom. Začinite solju i biberom po ukusu i prelijete maslinovim uljem. U zagrejanoj rerni, pečete 20-30 minuta ili dok ne postanu hrskavi. Gremolata sos pripremate od izrendanog belog luka po ukusu, kore jednog limuna, sitno isečene veze svežeg peršuna, 60g tvrdog rendanog sira i maslinovog ulja. Dobro promešajte i sos je spreman.
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Recept za svaki dan
Ručak
Predjelo
Sastojci za 2 osobe
- Maxi pijaca Krompir baby 1.5kg domaci1.5 Kg
Nije dostupno online, sačuvaj u spisak
- Maxi pijaca Zacinsko bilje persun 20g20 gr
Nije dostupno online, sačuvaj u spisak
- Maxi pijaca Limun 1kg1 Kg29999RSD
- Galbani Sir Parmezan Galbani Paesano 40g40 gr14499RSD
- Maxi Ulje masl.ext.dev.Lakonija Maxi 750ml750 ml1.78900RSD
- Maxi So morska mlin Maxi 120g120 gr16499RSD
- Maxi Biber crni mleveni Maxi 10g10 gr2599RSD
- Maxi pijaca Luk beli 250g250 gr15999RSD