• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Visok
Manje od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Italijanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Lazanje sa spanaćem
Teško
Visok
Manje od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 10 g brašna
  • 400 g kora za lazanje
  • 2 kom. jaja
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 1 g muskatnog oraha
  • 30 ml mleka
  • 400 g pelata
  • 15 g maslaca
  • 100 g parmezana
  • 500 g spanaća
Lazanje sa spanaćem
Priprema

Paradajz pelat dobro ocedite, očistite od semenki i pržite na maslinovom ulju dok tečnost ne ispari. Očistite spanać, operite ga i kratko blanširajte u slanoj vodi. Kada se ohladi, sitno ga iseckajte. Za bešamel sos umutite brašno u malo mleka i sipajte u zagrejano mleko, pa mešajući kuvajte oko pet minuta. Dodajte puter, muskatni orah, malo soli. Kada se bešamel malo ohladi, umešajte umućena jaja, parmezan i spanać. Kore za lazanje skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Ocedite i ostavite da se malo ohlade. Na dno nauljene vatrostalne posude slažite kore. Preko njih sipajte malo pelata, potom bešamel sa spanaćem. Ponovite postupak i završite korom. pa preko nje stavite pelat i parmezan. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak