• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Kineske prolećne rolnice sa piletinom

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Predjelo
  • Kuhinja: Daleki istok
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Party time
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Kineske prolećne rolnice sa piletinom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 20 ml belog vina
  • 250 g kora za pitu
  • 10 g đumbira
  • 10 g gustina
  • 2 kom. belоg luka
  • 200 g kupusa
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 450 g pilećeg filea
  • 10 ml soja sosa
  • 400 g praziluka
  • 2 kom. šargarepe
Kineske prolećne rolnice sa piletinom
Priprema

U većoj posudi izmešajte soja-sos, vino i gustin, dodajte skuvanu i u blenderu usitnjenu piletinu, dobro izmešajte i ostavite da se marinira neko vreme. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje u kojem ćete propržiti mariniranu piletinu. Potom dodajte povrće isečeno na rezance ili kolutove i dinstajte još tri-četiri minuta. Rendani đumbir dodajte na kraju. Po potrebi, u ovo kinesko jelo dodajte još kašiku soja-sosa. Pre filovanja prolećnih rolnica meso s povrćem ocedite od viška tečnosti. U posebnoj posudi sjedinite gustin s vodom. Kore za pitu isecite na osam jednakih delova, a potom možete da počnete sa filovanjem. Kašiku smese stavite na ivicu kore, potom je savijte kao pismo i urolajte. Rolnice premažite rastvorom gustina, zatim ih pržite u ulju četiri-pet minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Rolnice poređajte na ubrus kako bi se uklonio višak masnoće. Kineske rolnice servirajte uz soja-sos, tartar sos i ajvar.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak