Rezultati pretrage recepataHleb sa tikvom, lukom i maslinama
Maxi logoMaxi logo
  • Hleb sa tikvom, lukom i maslinama

Hleb sa tikvom, lukom i maslinama

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegetarijanski
Vikend obrok
Prilog
Hleb sa tikvom, lukom i maslinama

Sastojci za 2 Osoba/e

2 Osoba/e
  • 1000 g brašna
  • 200 g crnog luka
  • 2 kom. jaja
  • 200 ml jogurta
  • 1/2 kom. svežeg kvasca
  • 200 g maslina
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 100 ml mleka
  • 1 kom. praška za pecivo
  • 2 g šećera
  • 2 g soli
  • 500 g tikvica

Započni pripremu

Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, pola kockice kvasca, 2 jaja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike maslinovog ulja, 1 prašak za pecivo i 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog). Zamesite testo i stavite da odstoji barem tri sata u frižideru. Nakon toga razvucite testo i stavite preko iseckanu tikvu, crni luk i masline. Pecite u rerni dok tikva ne bude mekana i ne dobije lepu rumenu boju. Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Vegetarijanski
Vikend obrok
Ručak
Jesеn,Zima
Prilog
  • Hleb sa tikvom, lukom i maslinama