• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Grašak sa šargerepom za zimnicu

Teško
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Zimnica
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Ostalo
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Grašak sa šargerepom za zimnicu
Teško
Srednji
Više od 60 min
5/5

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 2000 g graška
  • 2 g šećera
  • 500 g šargarepe
  • 50 g soli
Grašak sa šargerepom za zimnicu
Priprema

U veću posudu sipajte vodu, malo je posolite i stavite da se kuva. Kada voda provri, ubacite grašak i šargarepu i kuvajte tri minuta. Ocedite grašak i šargarepu i rasprostrite ih na suv stolnjak. Pripremite tečnost za konzervranje: stavite da provri 2 l vode, dodajte preostalu so i kašičicu šećera i kuvajte dva minuta. Nakon toga sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Stavljajte grašak i šargarepu u čiste tegle i nalijte ohlađenom tečnošću. Zatvorite poklopcima. Tegle pasterizujte 10-15 mintra u posudi sa ključalom vodom.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak