Maxi logoMaxi logo
  • Domaće zemičke

Domaće zemičke

Težina pripreme

Lako

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Nizak

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Klasik
Ostalo
Hleb i peciva
Domaće zemičke

Sastojci za 10 Osoba/e

10 Osoba/e
  • 1 kom. jaja
  • 600 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 5 g soli
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 10 g susama
  • 10 g miso pasta

Započni pripremu

U mlaku vodu sipajte izmrvljen kvasac, šećer i pola kašike brašna, promešajte i ostavite da odstoji dok ne nadođe. Napravite udubljenje u 300 g brašna, pa sipajte nadošli kvasac, dobro izmešajte, dodajte jaje, rastopljen maslac, toplo mleko i so. Mešajte dok smesa ne postane ujednačena, a potom postepeno dodajte preostalo brašno. Testo dobro umesite, preručite u nauljenu činiju, pokrijte krpom i ostavite oko sat vremena da naraste. Izručite ga na dasku za mešenje, premesite još jednom, formirajte loptice, spljoštite ih, poprskajte vodom i pospite susamom. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite još 60 minuta da narastu. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Ostalo
Doručak
Sve sezone
Hleb i peciva
  • Domaće zemičke