• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Domaće kiflice sa viršlom

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Hleb i peciva
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Slavska trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Domaće kiflice sa viršlom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 10 Porcije +
  • 1 kom. jaja
  • 1000 g brašna
  • 400 ml mleka
  • 150 g maslaca
  • 15 g soli
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 10 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 300 g viršli
Domaće kiflice sa viršlom
Priprema

Kvasac stavite u toplo mleko i ostavite 10 minuta da odstoji. U veću posudu sipajte brašno, so, mleko, vodu i ulje. Rukama umešajte testo, potom dodajte i kvasac s mlekom. Umesite testo bez grudvica, te ga prekrijte krpom i ostavite 60 minuta na toplom mestu da se udvostruči. Nakon sat vremena testo premesite i ostavite još 15 minuta da nadođe. Testo je spremno za pripremu kiflica. Napravite osam jufkica i razvaljate ih što tanje. Potom nožem isecite testo na osam troglova od kojih ćete urolati kiflice. Na širi deo trougla stavite parče viršle, te urolajte kiflicu. Od preporučene količine sastojaka dobićete 50-60 kiflica. Pre pečenja premažite ih žumancetom. Kiflice pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak