Maxi logoMaxi logo
  • Domaća baklava

Domaća baklava

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

5 od 5
Klasik
Slavska trpeza
Desert
Domaća baklava

Sastojci za 12 Osoba/e

12 Osoba/e
  • 500 g kora za pitu
  • 1 kom. limuna
  • 250 g maslaca
  • 600 g oraha
  • 1500 g šećera
  • 500 ml ulja
  • 10 kom. vanilin šećera

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Kore za pitu i gibanicu 365 500g
    500 gr
    125.98 rsd/Kg
    62,99 RSD
  • Limun
    500 gr
    269,99 RSD/kilogram
    135,00 RSD
  • Maslac Premia I klasa 250g
    250 gr
    1139.96 rsd/Kg
    284,99 RSD
  • Orah jezgro I klasa Premia 250g
    250 gr
    1687.96 rsd/Kg
    421,99 RSD
  • Započni pripremu

    Nauljite posudu za pečenje, te ređajte četiri kore jednu preko druge i svaku takođe nauljite. Potom pospite mlevene orahe, pa ponovite postupak sa četiri nauljene kore i orasima dok ne upotrebite sve kore i orahe. Ostavite jednu koru sa strane. Baklavu prelijte rastopljenim maslacem. Za sirup šećer, limunov sok i vodu kuvajte 20 minuta ili dok ne dobijete željenu gustinu. Pre pečenja baklavu isecite na rombove, pa je prekrijte preostalom korom. Pecite je na 180 stepeni oko 40 minuta. Vruću baklavu prelijte pripremljenim sirupom. Ovaj tradicionalan desert treba da odstoji minimum 12 sati na hladnom mestu pre serviranja uz kafu ili čaj.
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Srpska kuhinja
    Klasik
    Slavska trpeza
    Dezert
    Sve sezone
    Desert
    • Domaća baklava

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Kore za pitu i gibanicu 365 500g
    500 gr
    125.98 rsd/Kg
    62,99 RSD
  • Limun
    500 gr
    269,99 RSD/kilogram
    135,00 RSD
  • Maslac Premia I klasa 250g
    250 gr
    1139.96 rsd/Kg
    284,99 RSD
  • Orah jezgro I klasa Premia 250g
    250 gr
    1687.96 rsd/Kg
    421,99 RSD