• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Zimnica
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Posni obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Carska turšija
Teško
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 500 g celera
  • 7000 g paprike
  • 200 g esencije
  • 2000 g karfiola
  • 1 kom. kesica salicila
  • 1 kom. kesica natrijum benzoata
  • 300 g soli
  • 1 kom. vinobrana
  • 1000 g šargarepe
  • 300 g šećera
Priprema

Isecite karfiol, crvenu papriku, šargarepu i celer po želji. Stavite 3 l vode da se kuva. Potom dodajte 300 g soli, 300 g šećera, kesicu vinobrana, kesicu salicila i kesicu natrijum-benzoata. Kad voda proključa, sipajte je u 8 l hladne vode i dodajte 200 ml esencije. Tom tekućinom nalijte 10 tegli sa povrćem. Zatvorite poklopcima i ostavite da odstoji. Nakon deset dana možete otvoriti teglu i uživati u ovoj zimskoj salati. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak