Maxi logoMaxi logo
  • Carska turšija

Carska turšija

Težina pripreme

Teško

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Srednji

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Vegetarijanski
Posni obrok
Zimnica
Carska turšija

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • 500 g celera
  • 7000 g paprike
  • 200 g esencije
  • 2000 g karfiola
  • 1 kom. kesica salicila
  • 1 kom. kesica natrijum benzoata
  • 300 g soli
  • 1 kom. vinobrana
  • 1000 g šargarepe
  • 300 g šećera

Započni pripremu

Isecite karfiol, crvenu papriku, šargarepu i celer po želji. Stavite 3 l vode da se kuva. Potom dodajte 300 g soli, 300 g šećera, kesicu vinobrana, kesicu salicila i kesicu natrijum-benzoata. Kad voda proključa, sipajte je u 8 l hladne vode i dodajte 200 ml esencije. Tom tekućinom nalijte 10 tegli sa povrćem. Zatvorite poklopcima i ostavite da odstoji. Nakon deset dana možete otvoriti teglu i uživati u ovoj zimskoj salati. Prijatno!
Ocena
Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Vegetarijanski
Posni obrok
Ručak
Sve sezone
Zimnica
  • Carska turšija