Božićna šunka
Težina pripreme
TeškoVreme za pripremu
> 60 minCena
VisokOcena
4 od 5Klasik
Božićna trpeza
Glavno jelo

Sastojci za 4 Osoba/e
4 Osoba/e
- 5 ml Balsamiko sirćeta
- 5 g senfa
- 2000 g praške šunke
Kupi sastojke
Osnovni sastojci
7190954
7195583
7197913
Započni pripremu
Dva sata pre pečenja zasecite šunku 1 cm dubine ravnomerno po celoj površini. Zagrejte rernu na 250 stepeni. Stavite šunku u tepsiju, prekrijte je alu-folijom i pecite 45 minuta. Pomešajte pola kašike balzamiko sirćeta i pola kašike senfa, pa izvadite šunku i premažite je četvrtinom smese. Nakon toga je vadite na svakih 10 minuta i premazujte četvrtinom smese dok imate materijala. Kada premažete poslednji put, ostavite da se zapeče 10 minuta i nakon toga možete da je poslužite. Prijatno!
Ocena
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Božićna trpeza
Večera
Sve sezone
Glavno jelo
Kupi sastojke
Osnovni sastojci
7190954
7195583
7197913