• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Asortiman od preko 15.000 artikala
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Besplatna dostava u terminu koji sami birate
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  
Nazad

Srednje
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Zimnica
  • Kuhinja: Leskovačka kuhinja
  • Dijeta: Vegan
  • Jelo: Doručak
  • Prilika: Ostalo
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Ajvar
Srednje
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. konzervansa
  • 2000 g plavih patlidžana
  • 6000 g paprike
  • 150 g šećera
  • 150 ml sirćeta
  • so
  • 1150 ml ulja
Ajvar
Priprema

Stavite tri litra vode da proključa. Dodajte čašu od jogurta šećera, pola čaše soli, čašu sirćeta i čašu ulja. Šest kilograma očišćene paprike stavite da se obari u ovoj tečnosti. Obarenu papriku izvadite iz tekućine, stavite u veći sud i poklopite da odstoji. Plavi patlidžan operite i stavite u veliki pleh i pecite ga na temperaturi od 220 do 250 oko pola sata. Ohlađeni plavi patlidžan oljuštite i isecite na komade. Barenu papriku i pečeni plavi patlidžan sameljite. U veliku šerpu nalijte pola litra ulja, stavite mleveni plavi patlidžan i papriku i uz stalno mešanje pržite oko dva i po sata na jakoj vatri. Pri kraju prženja nalijte još pola litra ulja i pržite još oko pola sata. Stavite jednu kesicu konzervansa i dobro promešajte ajvar. Gotov ajvar pokrijte mokrom krpom i ostavite ga da malo odstoji. Sipajte ajvar u sterilisane zagrejane tegle. Nalijte malo ulja u svakoj tegli i poklopite poklopcem. Namažite ajvar na parče hleba i uživajte u vašoj domaćoj zimnici. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak