Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0
Dnevne rutineRad od kuće
Do pre samo nekoliko nedelja, mnogi su maštali kako bi bilo sjajno da makar jedan dan u sedmici mogu da rade kod kuće. Sada, kada su naši domovi postali i naše kancelarije, na videlo su izašli i izazovi rada u svojoj kući. Ukoliko imate „simptome“ nedostatka motivacije i organizacije, pa i utisak pada vaše produktivnosti, ne brinite! Uz naših par jednostavnih saveta unećete „radnu atmosferu“ u svoj dom za tren oka.
Svi volimo da smo u udobnoj garderobi kada smo kod svoje kuće. Međutim, za vaše radno vreme trebalo bi da važe drugačija pravila. Pokušajte da tokom radnog vremena izađete iz pidžame u, recimo, farmerke i majicu. Ovo će vam dodatno pomoći da se osećate kao u kancelariji, ali i da budete spremni za iznenadni Skype sastanak.
Pokušajte da odvojite jedan deo vašeg stambenog prostora za vaš kancelarijski kutak. Trudite se da svakog dana sa tog mesta obavljate zadatke. Pronađte i par sitnica poput stone lampe, biljke i rama za slike koje će vas podsetiti na vaš pravi radni sto i pomoći da se isključite i posvetite vašem poslu.
Kao i kod učenja, mnoge stvari nam se mogu učiniti važnijim i zabavnijim u odnosu na radne zadatke. Pranje sudova, pražnjenje mašine ili brisanje prašine mogu doći na vrh naše liste prioriteta lako, ali ne treba mešati ove obaveze. Kućne treba ostaviti za kraj radnog vremena ili za planirane pauze u toku rada.
Kada ste u kancelariji normalno je da ustanete od stola i odete do kolege, prodavnice ili na ručak, ali kada ste u kući, manje je razloga za to. Međutim, to ne znači da ne treba da pravite pauze za ručak, kratko istezanje, vreme na vašim društvenim mrežama i užinu. Možete iskoristiti i priliku da se zasladite uz Jaffa napolitanke i pošaljete kod sa pakovanja na 2222 i osvojite Metalac činiju!
Važno je biti posvećen poslu, ali i od posla odmoriti, kako bismo sutra opet mogli da budemo na istom nivou. Držite se „radnog vremena“ kod kuće i odložite lap top i druge stvari vezane za posao. Odvojite vreme za davno odlagane hobije ili filmove koje želite da pogledate, a ukoliko ste imali naporan dan, Jaffa Cakes i Pepsi su tu da vam poprave raspoloženje za ostatak večeri! 
Na poslu se među kolegama uvek traži nešto slatko. Pogotovo posle ručka uz kafu, kako biste imali koncentracije za preostale obaveze i planiranje narednog radnog dana. Sada, u kućnim uslovima, slatke trenutke uživanja u Plazma Kocki podelite sa vašim najmilijima.