Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod BZZZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 13.11.2024.

Maxi prolećna trpeza

Svakog dana, širom zemlje, naši vredni proizvođači rade za naše drage komšije.
Njihove sočne i ukusne rotkvice, mladi luk i zelena salata stižu brzo do naših radnji.
Zajedno se staramo da NAJSVEŽIJE povrće bude besprekornog i proverenog kvaliteta.
Mi vodimo brigu, da biste vi bili bezbrižni i da se na vašoj trpezi uvek nađe nešto sveže svakog dana!
 
 IZABERITE NAJSVEŽIJE IZ NAŠE PONUDE

Salata sa grilovanim sirom, rotkvicama i jabukovim sirćetom

Namirnice:
 
Rotkvice 2 veze
Domaći sir 1 kriška
Ulje 5 kašika
Sirće 3 kašike
Tucana paprika 1 kašičica
So, biber
Peršun 1 veza
 
Način pripreme:
 
1. Zagrejati tiganj i dodati vrlo malo ulja. Krišku belog tvrdog sira iseći na kriške, uvaljati u tucanu papriku i grilovati vrlo kratko sa svih strana. Staviti na ubrus i ostaviti da pokupi višak masnoće.
2. Rotkvice iseći na kolutove, dodati peršun seckani, promešati. Napraviti marinadu od ulja, soli, bibera i jabukovog sirćeta. 
3. Preliti marinadom i promešati. Sir servirati na tanjir, salatu od rotkvica staviti preko sira i preliti sa ostatkom dresinga. Služiti kao predjelo.
 

„Šopski“ čamci

Namirnice:
 
Zelena salata 1 glavica
Krastavac 1 komad
Paradajz 1 komad
Paprika 1 komad
Sir beli 1 kriška
So
Ulje 4 kašike
Stari hleb
 
Način pripreme:
 
1. Pažljivo odvojiti listove salate i staviti ih u vodu i ostaviti da odstoje 10 minuta. Poređati listove zelene salatate na tanjir za posluženje. 
2. Iseći krastavac na sitnije kocke, crni luk i paradajz. Dodati kolutove paprike i sve začiniti solju i uljem.
Staviti povrće na zelenu salatu, dodati rendani ili drobljeni sir i dekorisati grančicom peršuna. Servirana salata na malo drugačiji način.
 

Projara sa mladim lukom i slaninom

Namirnice:
 
Kukuruzno brašno 1 šolja
Brašno ½ šolje
Prašak za pecivo ½ kesice
Jaja 2 komada
Slanina 50g
Mladi luk 1 veza
Zelena paprika 1 komad
Ulje ½ šolje
Jogurt 1 šolja
So
 
Način pripreme:
 
1. U dubokoj posudi sjediniti jaja, ulje i seckani mladi luk. Dodati papriku sečenu na kocke. Sve dobro pomešati, začiniti solju. Dodati brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i jogurt. Sjediniti sve sastojke.
2. Slaninu iseći na sitnije komade i propržiti dok fino ne porumeni. Smesu za projaru sipati u pleh ili u modle. Dodati slaninu preko smese i peći u rerni na 200 stepeni 35 minuta. Iseći projaru na kocke i poslužiti kao predjelo.