Svakog dana, širom zemlje, naši vredni proizvođači rade za naše drage komšije.
Njihove sočne i ukusne rotkvice, mladi luk i zelena salata stižu brzo do naših radnji.
Zajedno se staramo da NAJSVEŽIJE povrće bude besprekornog i proverenog kvaliteta.
Mi vodimo brigu, da biste vi bili bezbrižni i da se na vašoj trpezi uvek nađe nešto sveže svakog dana!
IZABERITE NAJSVEŽIJE IZ NAŠE PONUDE
Salata sa grilovanim sirom, rotkvicama i jabukovim sirćetom
Namirnice:
• Rotkvice 2 veze
• Domaći sir 1 kriška
• Ulje 5 kašika
• Sirće 3 kašike
• Tucana paprika 1 kašičica
• So, biber
• Peršun 1 veza
Način pripreme:
1. Zagrejati tiganj i dodati vrlo malo ulja. Krišku belog tvrdog sira iseći na kriške, uvaljati u tucanu papriku i grilovati vrlo kratko sa svih strana. Staviti na ubrus i ostaviti da pokupi višak masnoće.
2. Rotkvice iseći na kolutove, dodati peršun seckani, promešati. Napraviti marinadu od ulja, soli, bibera i jabukovog sirćeta.
3. Preliti marinadom i promešati. Sir servirati na tanjir, salatu od rotkvica staviti preko sira i preliti sa ostatkom dresinga. Služiti kao predjelo.
„Šopski“ čamci
Namirnice:
• Zelena salata 1 glavica
• Krastavac 1 komad
• Paradajz 1 komad
• Paprika 1 komad
• Sir beli 1 kriška
• So
• Ulje 4 kašike
• Stari hleb
Način pripreme:
1. Pažljivo odvojiti listove salate i staviti ih u vodu i ostaviti da odstoje 10 minuta. Poređati listove zelene salatate na tanjir za posluženje.
2. Iseći krastavac na sitnije kocke, crni luk i paradajz. Dodati kolutove paprike i sve začiniti solju i uljem.
Staviti povrće na zelenu salatu, dodati rendani ili drobljeni sir i dekorisati grančicom peršuna. Servirana salata na malo drugačiji način.
Projara sa mladim lukom i slaninom
Namirnice:
• Kukuruzno brašno 1 šolja
• Brašno ½ šolje
• Prašak za pecivo ½ kesice
• Jaja 2 komada
• Slanina 50g
• Mladi luk 1 veza
• Zelena paprika 1 komad
• Ulje ½ šolje
• Jogurt 1 šolja
• So
Način pripreme:
1. U dubokoj posudi sjediniti jaja, ulje i seckani mladi luk. Dodati papriku sečenu na kocke. Sve dobro pomešati, začiniti solju. Dodati brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i jogurt. Sjediniti sve sastojke.
2. Slaninu iseći na sitnije komade i propržiti dok fino ne porumeni. Smesu za projaru sipati u pleh ili u modle. Dodati slaninu preko smese i peći u rerni na 200 stepeni 35 minuta. Iseći projaru na kocke i poslužiti kao predjelo.