Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 2000 rsd na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 9500 rsd. Unesi kod TNXW2000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 20.03.2024.

Maxi prolećna trpeza

Svakog dana, širom zemlje, naši vredni proizvođači rade za naše drage komšije.
Njihove sočne i ukusne rotkvice, mladi luk i zelena salata stižu brzo do naših radnji.
Zajedno se staramo da NAJSVEŽIJE povrće bude besprekornog i proverenog kvaliteta.
Mi vodimo brigu, da biste vi bili bezbrižni i da se na vašoj trpezi uvek nađe nešto sveže svakog dana!
 
 IZABERITE NAJSVEŽIJE IZ NAŠE PONUDE

Salata sa grilovanim sirom, rotkvicama i jabukovim sirćetom

Namirnice:
 
Rotkvice 2 veze
Domaći sir 1 kriška
Ulje 5 kašika
Sirće 3 kašike
Tucana paprika 1 kašičica
So, biber
Peršun 1 veza
 
Način pripreme:
 
1. Zagrejati tiganj i dodati vrlo malo ulja. Krišku belog tvrdog sira iseći na kriške, uvaljati u tucanu papriku i grilovati vrlo kratko sa svih strana. Staviti na ubrus i ostaviti da pokupi višak masnoće.
2. Rotkvice iseći na kolutove, dodati peršun seckani, promešati. Napraviti marinadu od ulja, soli, bibera i jabukovog sirćeta. 
3. Preliti marinadom i promešati. Sir servirati na tanjir, salatu od rotkvica staviti preko sira i preliti sa ostatkom dresinga. Služiti kao predjelo.
 

„Šopski“ čamci

Namirnice:
 
Zelena salata 1 glavica
Krastavac 1 komad
Paradajz 1 komad
Paprika 1 komad
Sir beli 1 kriška
So
Ulje 4 kašike
Stari hleb
 
Način pripreme:
 
1. Pažljivo odvojiti listove salate i staviti ih u vodu i ostaviti da odstoje 10 minuta. Poređati listove zelene salatate na tanjir za posluženje. 
2. Iseći krastavac na sitnije kocke, crni luk i paradajz. Dodati kolutove paprike i sve začiniti solju i uljem.
Staviti povrće na zelenu salatu, dodati rendani ili drobljeni sir i dekorisati grančicom peršuna. Servirana salata na malo drugačiji način.
 

Projara sa mladim lukom i slaninom

Namirnice:
 
Kukuruzno brašno 1 šolja
Brašno ½ šolje
Prašak za pecivo ½ kesice
Jaja 2 komada
Slanina 50g
Mladi luk 1 veza
Zelena paprika 1 komad
Ulje ½ šolje
Jogurt 1 šolja
So
 
Način pripreme:
 
1. U dubokoj posudi sjediniti jaja, ulje i seckani mladi luk. Dodati papriku sečenu na kocke. Sve dobro pomešati, začiniti solju. Dodati brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i jogurt. Sjediniti sve sastojke.
2. Slaninu iseći na sitnije komade i propržiti dok fino ne porumeni. Smesu za projaru sipati u pleh ili u modle. Dodati slaninu preko smese i peći u rerni na 200 stepeni 35 minuta. Iseći projaru na kocke i poslužiti kao predjelo.