- Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
- Širok asortiman
- Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
- Dostava u vremenskim okvirima od 2h
Slatki zov zove
Zova je biljka koja spada među najstarije i najlekovitije biljke u Evropi, i od davnina je važila za eliksir zdravlja. Njeni sveži plodovi upotrebljavaju se za prolećno čišćenje organizma, cvetovi zove bogati su etarskim uljem sa mnoštvom fitonutrijenata blagotvornih za naš organizam, a zovine bobice imaju najveći procenat vitamina B, vitamin C, kao i mineral selen, koga u prirodi ima u tragovima. Zbog obilja prednosti koje ima po naše zdravlje, stručnjaci savetuju da barem povremeno popijete njen sok ili čaj.Šta god da odaberete nećete pogrešiti. Čaj od zove veoma je dobar kod prehlade i gripa jer ublažava upalu disajnih puteva, a sok od zove popravlja imunitet.
Začin na pravi način
Kroz istoriju ruzmarin je bio omiljen među grčkim bogovima, vezivao se za boginju lepote i ljubavi Afroditu, simbol je vernosti, a pored medicine i kozmetike koristi se i u kuhinji. Ova mediteranska biljka je danas začin koga skoro svaka kuća ima, jer u konzumaciji hrane povoljno deluje na metabolizam, čineći masna jela lakše svarljivim. Listovi ove biljke su ljuti i obično se koriste kao začin uz pečenja i roštilj od mesa ili ribe. Kako bi poprimilo aromu, u jelo se stavlja grančica ruzmarina koja se posle izvadi. On jača imunitet i poseduje sedativna, diuretska, kao i antiseptična svojstva.
Dobre stvari ne treba menjati
Dodaj zlatni prah
Ova lekovita, začinska biljka u upotrebi je već 5000 godina, potiče iz Azije i rođaka je čuvenog đumbira za čije blagodeti svi znamo.
Ništa manje ih nema ni kurkuma koju sa pravom nazivaju tečnim zlatom koje dobijamo kada od nje napravimo čaj, ili zlatnim mlekom kada u njega dodamo samo jednu kašičicu ovog začina.
Prednosti koje kurkumin ima po zdravlje govore u prilog da je možete dodati u sve, bilo da je to napitak, slatko ili slano jelo. Ipak, organizam ne može u potpunosti da apsorbuje sve njene hranljive materije jer se veoma brzo razlaže, pa bi zato ovaj zlatni prah trebalo konzumirati u kombinaciji s biberom.
Doručak snage
Puter od kikirikija odličan je za doručak, jer ovaj ukusni namaz je veoma bogat vitaminom E, magnezijumom i gvožđem. Pored toga, idealan je izbor za letnji obrok jer ima sjajnu srazmeru proteina i vlakana koji će vas dugo održavati sitim, dok vitamin E značajno pomaže u odbrani od UV zraka
Korisni lipidi kojima kikiriki obiluje pozitivno utiču na nivo holesterola u krvi i štite srce, ali i mozak, jer vitamin B3 koji se nalazi u njemu, dokazano poboljšava memoriju
Doručak je simbol početka dana, a šta je bolje nego kada on počne sa uživanjem
Šarm po receptu Italijanki
Legendarna Sofija Loren osim po nezaboravnim ulogama i neprolaznoj lepoti, poznata je i po čuvenoj rečenici: "Sve što vidite, dugujem špagetama"
Deo tradicionalnog italijanskog šarma ne krije se samo u neodoljivom dašku Mediterana, uzbudljivoj istoriji i ritmu kancona, već i u tajni savršeno pripremljene paste, koju baš svaka Italijanka zna. U Italiji je pasta dovedena do savršenstva, a: "Život je kombinacija magije i paste", znao je da kaže slavni reditelj Federiko Felini. Zato nimalo ne čudi što se italijanska kuhinja smatra jednom od najboljih na svetu
Danas se u Italiji paste smatraju za predjelo, a na samo svom početku špagete su se jele bez ičega. Za raznovrsnost i bogatstvo soseva od kojih danas svako ima omiljeni, zaslužan je Bonvičino, poznati italijanski kulinarski genije. Veruje se da je on osmislio brojne vrste soseva, a jedan od najomiljenijih je i pesto sos koji predstavlja pravu harmoniju zdravog i ukusnog
Osnovni sastojak pesto sosa je magični bosiljak, koji osim što će svakoj pasti dati taj neodoljivi mediteranski šmek, je i odličan saveznik zdravlja, jer se smatra jednim od najboljih začina za srce. Smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja, nivo holesterola, a sjajan je i za jačanje zdravlja bubrega, kao i u borbi protiv prehlada
Benefiti bosiljka su toliko brojni, skoro kao i vrste italijanske paste. Da li ste znate da u svetu trenutno ima preko 600 oblika i vrsta paste!
Rasterajte oblake sočnim voćnim ukusima
Iako leto deluje daleko, dajte ovom tmurnom danu, letnji "vajb" sočnim ukusima punim vitamina
Šta vi birate za danas – nar da vas osveži, breskve da vam poprave raspoloženje ili banane da vam daju energiju za vikend koji je pred nama?
Da li ste znali da se ananas smatra jednim od internacionalnih simbola dobrodošlice?
Zeleni mix je idealan jer je zdrav i osvežavajuć, napravljen od hladno ceđenog svežeg voća i povrća. Pored manga, avokada, limete, jabuke i zelene paprike, manje poznati sastojak ove vitaminske bombe je komorač. Komorač je povrće puno vitamina C koji leči stomačne tegobe, upalu desni i jača imunitet.
Vitamini iz egzotičnih krajeva.
Šaka zdravijih bobica svake nedelje.
Otkrijte nam svoju voćnu "šemu".
Priroda oko nas je ozelenela i spremna je za predstojeće prolećne dane.
Neki zdraviji izbori zaista mogu stati u šaku! Za maline se kaže da su crveno zlato, a mi smatramo da su i još vrednije, jer njihova dobra svojstva mogu da se nabrajaju u beskonačnost .
Supe i čorbe su ona vrsta hrane koju vole sve generacije, a osim što su omiljene, dokazano je i da one ublažavaju efekte prehlade, jer utiču na slabljenje simptoma upale gornjih disajnih puteva.
Bez obzira da li volite više kuvan ili pečen, u zrnu, kao prilog uz jelo ili kao omiljenu grickalicu - kokice, kukuruz je najvoljenija namirnica jeseni
Većina nas ne može da zamisli prvi obrok ili doručak bez hleba i omiljenog peciva. Doručak je najbitniji obrok u danu jer pokreće i razbuđuje organizam, ali on može biti i najzdraviji obrok u danu, ako klasičan sendvič napravite sa kvalitetnim namirnicama i zdravijim hlebom.
Jaja predstavljaju jedan od najboljih obroka koji možete izabrati za doručak jer sadrže gotovo sve potrebne hranljive sastojke.
Iako se radujemo proleću, neki od nas se suočavaju sa čuvenim "prolećnim umorom".