• Pronalaženje prodavnice

Bezglutenskom ishranom do boljeg stanja organizma

Isprobajte barem na dan bezglutensku ishranu.
Gluten je protein koji se nalazi u pojedinim žitaricama, a žitarica koju najviše upotrebljavamo u ishrani i koja se odmah povezuje sa glutenom je – pšenica, dok je ovas po prirodi bezglutenska žitarica. Ishrana bez glutena može pomoći ako se osećate generalno loše, imate glavobolju, osećaj nadutosti u stomaku, probleme sa energijom, sa kožom ili sa varenjem. Iako možda nemate nijedan od ovih problema, zašto danas ne biste probali jedan veoma ukusan bezglutenski recept za kolač sa makom i kukuruznim brašnom.
 
Za kolač sa makom i kukuruznim brašnom potrebno vam je:
- 2 šolje kukuruznog brašna 
- 1 šolja heljdinog brašna 
- 1 kesica praška za pecivo 
- 1 kesica vanilin šećera 
- 1/2 šolje braon šećera 
- 1 šolja kisele vode 
- 1 šolja pirinčanog mleka 
- 1 šolja maka
- 2 banane 
- 1 šolja ulja 
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1 kašičica mlevenog cimeta 
 
Priprema:
 
1. U dubokoj vangli spojite suve sastojke - kukuruzno brašno, heljdino brašno, šećer, vanilin šećer, braon šećer, cimet, đumbir i mak. Sve dobro pomešajte.
2. U drugoj posudi izgnječite banane, dodajte ulje, pirinčano mleko i kiselu vodu. Spojite sve sastojke i stavite smesu u pleh sa papirom za pečenje ili u modle za mafine.
3. Zagrejte rernu na 180-200 stepeni i pecite 25 minuta.
4. Služite uz džem sa čajem od kamilice.
 
Uživajte!
 
 

Savršena jabuka za pravljenje voćnih filova i soseva – Granny Smith
 
Naučite po čemu se razlikuju sorte jabuka.
"Granny Smith" sorta jabuka je kiselkasto-slasna i omiljena upravo zbog svog osvežavajućeg ukusa. Ova sorta, inače ima manji procenat šećera od nekih drugih sorti.
Osim što je ova sorta jabuke omiljena za grickanje u svakoj prilici, ona je jedna i od najboljih za kuvanje i savršena za pravljenje voćnih filova i soseva.
Mi danas biramo "Granny Smith" sortu, ali i ako se odlučite za bilo koju drugu, niste pogrešili, jer redovno konzumiranje jabuka može doneti brojne značajne zdravstvene benefite vašem organizmu.
 

Da li znate koje voće se naziva još i crna jagoda?
 
Borovnice, maline i bademi za doručak. Neka ovaj vikend bude vikend zdravijih ukusa!
Borovnica ima mnogo imena, a jedno od njih je i crna jagoda. Plodovi borovnice su blagotvorno sredstvo kao preventiva kod avitaminoze i hipovitaminoze. Takođe, važno je i njihovo dijetetsko delovanje. Plodove je najbolje koristiti sveže ili kao sok. Osim soka od njih se mogu praviti ukusni i kvalitetni sirupi, džemovi, kompoti, a listovi borovnice se koriste kao sastojak biljnih mešavina za lečenje šećerne bolesti drugog stepena i kod poremećaja digestivnog trakta.
Koju ste zdraviju odluku vi doneli ove nedelje?
 

Rotkvicama do zdrave i blistave kože
 
Napravite masku za lice od rotkvica.
 
Opšte je poznato da su krastavci, limun, jaja ili jagode namirnice koje se koriste za negu lica. Ali iz frižidera možete takođe uzeti i rotkvice i napraviti fantastičnu masku za hidrataciju kože, koja nam je posle zimskog perioda itekako potrebna.
 
Vitamin C, fosfor, cink, vitamin B, kao i antioksidansi prisutni u rotkvici pomažu da koža bude zdrava i blistava. Visok procenat vode doprinosi održavanju vlage kože, a sveža rotkvica odlično je čisti.
Sve što treba da uradite jeste da sameljete rotkvice u blenderu i pomešajte smesu sa malo vode. Nanesite masku na lice nežno je utrljavajući vrhovima prstiju. Ostavite je nekoliko minuta, a zatim se umijte.
 
Zbog svojih vitamina i minerala, rotkvice efikasno jačaju i vlas kose.  Ovo povrće može da spreči opadanje kose, pa čak i da ubrza njen rast. Redovno konzumiranje može vam pomoći u borbi protiv peruti, a zbog prisustva gvožđa kosa će vam biti zdravija, jača i imaće prirodan sjaj.
 
Sada kada znate tajnu i recept, iskoristite ih već danas!
 

Banana kao energija za naporno vežbanje
 
Da li ste znali da, zbog toga što su pune hranljivih sastojaka i šećera, samo dve banane će vam dati dovoljno energije za 90 minuta napornog vežbanja?
 
Banane potiču iz Jugoistočne Azije, ali rastu u svim tropskim delovima sveta. Bogate su kalijumom, a sadrže i magnezijum, kalcijum, fluor, fosfor, gvožđe, cink i bakar. Takođe su i veoma bogate vitaminima, a najviše sadrže beta-karoten, vitamine grupe B, vitamine C i E.
 
Danas je rasprostranjeno više od 100 podvrsta banana koje su obuhvaćene dvema osnovnim vrstama, a to su slatke banane i brašnaste banane.
 
Napravite vašu omiljenu poslastica sa bananama i uživajte!
 

Ananas kao dobrodošlica Kristoferu Kolumbu

Da li ste znali da se ananas smatra jednim od internacionalnih simbola dobrodošlice?
Upravo ova voćka bila je jedna od prvih koja je "poželela dobrodošlicu" Kristoferu Kolumbu u Novi Svet, jer je ananas bio nepoznat Evropljanima, sve dok ga Kolumbo sa Kariba nije doneo u Španiju.
 
Ovo voće bogato je bromelainom koji ima antikancerogeno dejstvo, pomaže i u lečenju poremećaja digestivnog trakta, u postoperativom periodu, kao i u borbi protiv alergija i astme.
 
Sledeći put kada dočekujete goste, dočekajte ih sa porcijom svežeg ananasa, jer to je najzdravija dobrodošlica koju im možete prirediti.
 

Komorač – zeleno povrće puno vitamina

Zeleni mix je idealan jer je zdrav i osvežavajuć, napravljen od hladno ceđenog svežeg voća i povrća. Pored manga, avokada, limete, jabuke i zelene paprike, manje poznati sastojak ove vitaminske bombe je komorač. Komorač je povrće puno vitamina C koji leči stomačne tegobe, upalu desni i jača imunitet.
 
Komorač pripada istoj porodici kao peršun, šargarepa i korijander. Ova slatkasta, osvežavajuća biljka je često prisutna u mediteranskoj kuhinji jer daje poseban ukus jelima, nalik anisu.
 
Naš izbor ove nedelje je zeleni mix, a neka to bude i vaš izbor pun vitamina.
 

Ananas, mango i grejp kao izvor uživanja 

Vitamini iz egzotičnih krajeva.
Ananas, mango ili grejp donose dašak egzotike u vašu svakodnevnu rutinu, ali i mnoštvo vitamina.
Mango je izuzetno bogat vitaminom A, sjajan je antioksidans i poboljšava vid, a pored toga ima visok procenta vitamina B6. Sa druge strane, grejp predstavlja jedinstven izvor naringina, dok je ananas pun mangana koji sprečava nastajanje osteoporoze.
Ananas potiče iz Paragvaja i južnih delova Brazila, grejp sa Barbadosa, a mango iz Južne Azije, odnosno  iz Asama I Burme.
 

Neka vam saveznik u detoksikaciji organizma bude ribizla

Šaka zdravijih bobica svake nedelje.
Ako ste vi zaboravili na našu odluku da svakog dana ili bar nedelje ispunimo jednu šaku zdravijih odluka – mi nismo. Zato vas podsećamo i preporučujemo da vaša zdravija odluka bude "šaka" ukusnih i zdravih ribizli.
Ribizla je izuzetno bogata je karotinom, koji u organizmu služi za sintezu vitamina A, dok istovremeno štiti sluzokožu i pospešuje razmenu materija na ćelijskom nivou. Ova bobica ima i ogromne količine vitamina B1, B2 i B6, niacin, kao i vitamine E i C. Ribizle sadrže ugljene hidrate, vlakna i proteine, a mali broj kalorija. Vlakna u semenkama bobica regulišu aktivnost creva i iz organizma eliminišu otrovne sastojke, a osim toga ova ukusna voćkica smatra se i prirodnim čistačem krvi.
 

Večna i srećna ljubav pomoću srcolike jagode

Voćni vesnik proleća za istinski hedonizam.
Jagode su omiljeno voće proleća i jedan od vesnika ovog godišnjeg doba. U srednjem veku verovalo se da jagode donose mir, pa su smatrane za hranu vladara i često služene na večerama na dvorovima. Prema još jednoj zanimljivoj legendi, postoji verovanje da kada nađete i podelite srcoliku jagodu sa osobom koja vam se dopada to značiti da vas očekuje večna i srećna ljubav.
 
Ako se pitate zašto su jagode osim što su tako sočne i mirisne, odgovor je zato što one zapravo pripadaju porodici ruža. Njihov žbun je jedan od najmirisnijih na koji možete naići u prirodi. Ova aromatična voćkica je i prava riznica zdravlja jer njeno konzumiranje smanjuje rizik od srčanih oboljenja, takođe ima malo kalorija, visok sadržaj vitamin C, B6, K, a veoma je bogata vlaknima, folnom kiselinom, kalijumom i amino kiselinama.
 

Uvrstite kumkvat u svoju voćnu šemu

Otkrijte nam svoju voćnu "šemu".
Limun, pomorandža, grejp, mandarine, jabuka i kumkvat su naša "šema" za zdravije telo.
O jabukama, pomorandžama, limunu, pa i grejpu verovatno znate mnogo toga, ali da li ste znali koliko je zapravo i kumkvat dobar? Kumkvat je citrus, a zanimljivo je da se on jede zajedno sa korom. Ova malena voćka odličan je izbor za jutarnji sok, šejk ili musli, jer je bogat riboflavinima koji ubrzavaju metabolizam i pomažu probavu ugljikohidrata, proteina i masti.
 
Neka ovog proleća vaše telo bude u šemi!
 

U svoju ishranu ubacite zeleno povrće i uklopite se sa prolećem

Priroda oko nas je ozelenela i spremna je za predstojeće prolećne dane.
 
Dajte podršku prirodi i dočekajte novo godišnje doba sa puno zdravog zelenog voća, povrća i "ozelenite" i svoju užinu, ručak i večeru. Krastavac, greni smit jabuka, mango, zelen, peršun ili nešto drugo.
 
Zeleno povrće se uvek stavlja ispred ostalog i to sa dobrim razlogom. Povrće kojem pigment daje hlorofil smatra se super hranom prepunom hranljivih materija. Nakon obroka bogatog zelenim povrćem, naš organizam neće osećati glad tako brzo kao posle nekog drugog povrća.
 
Zato uživajte tokom ovog proleća u čarima zelenila i neka vaši obroci budu puni povrća boje proleća.
 

Maline su naše prirodno crveno zlato

Neki zdraviji izbori zaista mogu stati u šaku! Za maline se kaže da su crveno zlato, a mi smatramo da su i još vrednije, jer njihova dobra svojstva mogu da se nabrajaju u beskonačnost .
 
Između ostalog, malina je bogata vitaminom C, B, E i K3. Odličan je izvor kalijuma, a sadrži i gotovo sve ostale minerale kao što su magnezijum, mangan, bakar .
 
Smatra se da je samo 130 grama malina dnevno dovoljno da se preventivno utiče na mnoga kancerogena oboljena. Ako nam niste verovali da neke zdravije odluke mogu stati u šaku - nadamo se da smo vas sada i definitivno razuverili, zato se potrudite da svakog dana ispunite bar jednu šaku zdravijih odluka.
 

Saveznik u borbi protiv prehlade – čorba od paradajza

Supe i čorbe su ona vrsta hrane koju vole sve generacije, a osim što su omiljene, dokazano je i da one ublažavaju efekte prehlade, jer utiču na slabljenje simptoma upale gornjih disajnih puteva.
Čorbe treba da budu nezaobilazan obrok u svim sezonama, ali naročito se trudite da ih redovno pripremate i jedete u periodima virusa i gripa. Osim što ćete zaštititi sebe i svoj organizam od prehlada, uživaćete u ukusnom i kvalitetnom obroku.
 
Jedan od najzdravijih načina za konzumiranje paradajza  je upravo paradajz čorba. Ova čorba je dobra jer sprečava zapušenja arterija i kožnih oboljenja, a sam paradajz je izuzetno bogat likopenom i vitaminom C. Ova dva elementa udružena idealni su u borbi protiv slobodnih radikala i doprinose jačanju imuniteta i organizam štite od infekcija i prehlade.
 
Da li znate da ako paradajz čorbi dodate malo senfa ona će biti još ukusnija i aromatičnija?
 

Ugrejte dan toplom čorbicom od povrća

Na hladni i snežni zimski dan, malo šta prija kao topla, ukusna i zdrava čorbica od povrća. Iz našeg cegera zdravlja odlučili smo da danas izvučemo karfiol i pripremimo kremastu karfiol čorbu 
 
Karfiol pripada porodici kupusa i važi za jednu od najlekovitijih biljki. Sadrži veliku količinu magnezijuma i izuzetno je bogat vitaminom C, a uz to karfiol je povrće koje ne sadrži masti. Smatra se da se redovnim konzumiranjem karfiola smanjuje rizik od nastanka kancera, a takođe odličan je i za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja 
 
Čorbica od ovog zdravog povrća naročito će prijati na kraju hladnog zimskog dana kao što je današnji, a uz to je vrlo jednostvavna za pripremu. 
 
Za 4 porcije karfiol čorbe vam je potrebno:
- 1 karfiol 
- 3 krompira normalne veličine 
- 2 šolje pilećeg bujona 
– 2 glavice belog i 1 crnog ili crvenog luka 
- 2 šolje biljnog mleka 
- začini 
 
Priprema:
1. Isecite karfiol na sitnije cvetiće, kao i krompir i luk 
2. U šerpu nalijte pileći bujon do malo iznad povrća i ostavite da se kuva oko 20 minuta 
3. Pošto se kuvanje završi, skuvano povrće stavite u blender i dodajte mleka, ali ne previše, već tako da bude gusto-tečna smesa 
4. Pošto smesu izblendujete, vratite je u bujon u kojem se kuvala, i nastavite da kuvate na blagoj vatri uz redovno mešanje, a začine dodajte po ukusu. Naša preprouka je bosiljak ili majčina dušica, ali i malo maslinovog ulja.
 

Kuglice od ovsenih pahuljica za sladak život 

Nekada mala remek-dela mogu biti i delo vaših ruku, pa zašto onda danas ne biste postali umetnik u kuhinji i napravili male, ukusne, slasne i zdravije kuglice od vaših omiljenih sastojaka? 
 
Najlepši slatkiši su najčešće oni koji se najjednostavnije pripremaju, a umesto što ćete naći gomilu komplikovanih recepata za razne kolače, mi vam predlažemo da vaša deviza za danas bude jednostavnost i skladna kombinacija i ukusa i boja! 
 
Mi smo napravili kuglice od ovsenih pahuljica, kikiriki putera, lanenog semena, meda, kakaa i mleka. Slatke i jednostavne, dovoljne za uživanje! 
 

Za ukusniji i kvalitetniji obrok dodajte njegovo veličanstvo - kukuruz 

Bez obzira da li volite više kuvan ili pečen, u zrnu, kao prilog uz jelo ili kao omiljenu grickalicu - kokice, kukuruz je najvoljenija namirnica jeseni 
 
Potiče iz Srednje Amerike, gde je čak imao i božanski status, a u Evropu ga je doneo čuveni Kolumbo. Zbog svoje multifunkcionalnosti on se koristi za preko 1000 različitih proizvoda - u prehrambenoj, farmaceutskoj, kozmetičkoj, tekstilnoj i hemijskoj industriji. Ipak, najpoznatiji je zbog svojih nutritivnih vrednosti i čest je dodatak raznim jelima. 
 
Takođe, jedna je od retkih namirnica koja i kada se termički obradi ostaje podjednako kvalitetna, pa se i prilikom kuvanja ili pečenja kukuruza, oslobađaju molekuli sa antioksidativnom aktivnošću, što povećava njegova zaštitna svojstva. Zato se za ovu namirnicu kaže da se "jede dok je vruća".
 
Kukuruz je odličan za memoriju, jer zahvaljujući obilju vitamina B1 (samo jedan klip kukuruza zadovoljava 24% od ukupnih dnevnih potreba) doprinosi kognitivnim funkcijama mozga. Pored toga, dobar je diuretik i znatno smanjuje gorušicu. Uz sve to, kukuruz snižava nivo holesterola u krvi, a njegovo blagotvorno dejstvo na zdravlje kardiovaskularnog sistema leži i u značajnom sadržaju vitamina B grupe koji snižavaju nivo homocistina u krvi.
 

Savršeni kokteli za savršen vikend

Smućkajte neke super voćne koktele za vaše društvo i đuskajte!
 
Mali trik kako da postanete koktel majstor u svom društvu i napravite najlepše koktele: stavite u posudice za led svoje omiljeno bobičasto voće, malo kore limuna, pomorandže ili nane, dospite vodu, stavite da se zaledi i dobićete voćne kockice leda dostojne najboljih koktel majstora. 
 
Posle toga ostaje vam samo da uživate sa svojim društvom.
 

GlukoFit hleb deo svakodnevne ishrane

Većina nas ne može da zamisli prvi obrok ili doručak bez hleba i omiljenog peciva. Doručak je najbitniji obrok u danu jer pokreće i razbuđuje organizam, ali on može biti i najzdraviji obrok u danu, ako klasičan sendvič napravite sa kvalitetnim namirnicama i zdravijim hlebom.
 
Naš predlog za ukusan i zdrav doručak je da vaš omiljeni sendvič napravite sa GlukoFit hlebom. Ovaj hleb sadrži miks aktivnih sastojak iz prirodnih izvora kao što su hrom, cimet, đumbir, beli luk i grčko seme. Idealan je izbor za osobe sa dijabetesom, ali i sve one koji u svoju dnevnu rutinu žele da unesu zdraviju namirnicu.
 

Kolač napravljen od "prstohvata mašte"

Prstohvat je univerzalna mera u svetu kulinarstva. Specijalne, tajne sastojke treba da koristite u malim količinama da biste dobili "veliki" efekat.
 
Tako na primer, za pravljenje kremova od čokolade uvek dodajte malo soli. Ukus će biti intenzivniji i specifičniji. Zvuči nelogično, ali zapravo so je veoma korisna u slatkim stvarima koje pravite. Posebno je dobra u kombinaciji sa čokoladom jer istakne pun ukus kakaa.
 
A ako želite da dobijete neodoljivu kremastu strukturu dodajte i malko maslinovog ulja u čokoladu. Pa još kad dodate sveže ili osušene latice jestivog cveća, pored ukusa imate i kompletan vizuelni ugođaj.
 
Potrebne namirnice:
- 3 jaja
- 75 g maslinovog ulja ili maslaca
- 125 g tamne čokolade
- 100 g sušenih urmi
- Prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 g mlevenih badema
- 10 g gorkog kakaa
 
Priprema:
1. Pećnicu zagrejete na 180°C, a na dno pećnice stavite posudu s vodom. Kalup premažite maslacem. Urme potopite oko 2 sata u hladnoj vodi ili prokuvajte 5 minuta dok ne omekšaju, iscedite i izgnježdite viljuškom. 
2. Jaja umutite. Čokoladu i maslac zajedno otopite na pari. Čokoladu i maslac dodajte u jaja i dobro izmiksajte. 
3. Zatim dodajte vanilu, sol i urme, sve vreme muteći mikserom na srednjoj brzini. 
4. Na kraju u smesu dodajte kakao, mlevene bademe I još malo mutite.
5. Prelijte smesu u kalup pa pecite oko 15-18 min.
6. Kolač poslužite topao ili hladan s grčkim jogurtom i svežim voćem
 

Jaja kao superhrana za snagu tokom celog dana

Jaja predstavljaju jedan od najboljih obroka koji možete izabrati za doručak jer sadrže gotovo sve potrebne hranljive sastojke. 
 
Jaja spadaju u najsvarljivije namirnice, a posebno su dobra zbog velike doze proteina i zdravih masti, a sa druge strane nemaju mnogo kalorija. Takođe, u jajima se nalaze i antioksidansi koji preventivno deluju na nastanak raka i usporavaju starenje.
 
Ukoliko ste nekada u nedoumici zbog boje žumanceta - ne treba da brinete, jer boja žumanceta zavisi od načina ishrane koke. Kao što i boja i gustina ljuske ne ukazuju na kvalitet, to isto važi i za boju žumanceta. Jarko žuto žumance znači da se kokoška hranila zelenim povrćem, srednje žuto ukazuje na ishranu baziranu na kukuruzu, a bledo na ishranu bogatu pšenicom i ječmom.
 
Zanimljivo je da je najveće kokošije jaje na svetu snela kokoška po imenu Herijet 2010. godine i imalo je 23 centimetra u prečniku. Ptica koja nosi najveća jaja je noj, dok je kivi jedina ptica koja ne nosi jaja, a jaja japanske prepelice su prava superhrana, jer su jedna od najzdravijih namirnica na svetu. 
 
Zanimljivo je da francuzi znaju čak 685 načina za pripremu jaja.
 

Da li znate koje voće ima Muzej? 

Banane su dugo bile jedino voće koje se konzumiralo tokom cele godine, a procenjuje se da se svake godine u svetu pojede više od 100 milijardi banana. 
 
Prema istraživanjima, banane sa crnim pegicama osam puta su zdravije od zelenih banana, ali i brojnog drugog voća. Kada se uporedi sa grožđem, jabukama, lubenicama, ananasom ili kruškama, zrele banane sadrže najviše antikancerogenih materija, a zapravo kako banana zri, tako razvija tamne tačkice po sebi. 
 
Zanimljivo je to da, ovo egzotično voće čak ima i svoj muzej - "Banana klub Muzej"? On se nalazi u sunčanoj Kaliforniji, na autoputu 111 u Meki, nedaleko od Palm Springsa.
 
Za zdraviji početak dana, predlog je da napravite svoj smoothie sa bananom:

- 1 banana, oljuštena i iseskana na kolutove
- 1 jabuka, oljuštena, očišćena i iseckana na komade
- 1/2 šolje soka od pomorandže
- 1/4 šolje bademovog mleka
 
Sve sastojke stavite u blender i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Sipajte smoothie u čaše, a po želji ga možete posuti s malo cimeta I uživajte.
 

Neka vaš glavni saveznik bude vitamin C

Vitamin C ima toliko dobrih svojstva da bi bilo nemoguće pobrojati sva, evo nekih:  jača imuni sistem, održava tkiva zdravim, ali i pomaže apsorpciju gvožđa.
 
Omiljene voćke- citrusi, bilo da je reč o limunu, pomorandži, limeti, grejpfrutu, mandarinama ili nekom drugom, izuzetno su bogate ovim vitaminom, a na primer samo jedna pomorandža  srednje veličine ima 70 miligrama vitamina C i samo 62 kalorije.
 
Sa druge strane, citrusna kiselina iz limuna odlična je za zdravlje bubrega, eliminiše bubuljice, usporava starenje, a poznato je i koliko je ovaj citrus dobar za detoksikaciju celog organizma. Pomaže kod izlučivanja suvišne tečnosti i smanjuje celulit. Kao niskokalorična namirnica koja usporava asimilaciju masnoća, može pomoći u postizanju i održavanju idealne telesne težine.
 
Da li ste znali da je preporučena dnevna doza vitamina C za žene je 75 miligrama, a za muškarce 90 miligrama? 
 
Pa zato neka vaš glavni saveznik za jak imunitet, zgodno telo i dobro raspoloženje bude sok od vašeg omiljenog citrusa. 
 
Mi predlažemo čuveni napitak od limuna pomorandže i đumbira:
 
Sastojci:
Sok od dve pomorandže, sok od jednog limuna, 50g djumbira (oguljen, očišćen), kašika meda, pola šolje vode - po potrebi dodajte još.
 
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i pomešajte. Servirajte odmah!
 

Čajem od citrusa otklonite prolećni umor

Iako se radujemo proleću, neki od nas se suočavaju sa čuvenim "prolećnim umorom".
 
Šolja mirisnog i zdravog čaja neka bude vaš izbor da prve dane proleća dočekate odmorni i raspoloženi. 
 
Pomorandža je prava voćka da probudite svoj organizam, a svakodnevno konzumiranje ovog voća predstavlja dobru zaštitu neurona u mozgu i kičmenoj moždini, dok antioksidansi u njemu smanjuju uticaj toksina koji se luče kada je organizam pod stresom. Sa druge strane, čajevi štite od virusa i daju energiju. Dovoljno da proleće dočekate odmorni i nasmejani!
 

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak