Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5500RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 31.5.2024.

Dani Azije i Meksika

Meksička kuhinja


Prepoznatljiva po mnoštvu boja i karakterističnoj pikantnosti, intenzivnim i raznovrsnim ukusima, meksička kuhinja jedna je od najpopularnijih na svetu. Predstavlja kombinaciju raznovrsnih namirnica, pre svega, svežih, a neizostavne sastojke meksičke ishrane čine kukuruz i pasulj. Većina današnje meksičke kuhinje predstavlja mešavinu tradicionalnih recepata starosedeoca i kulinarskog uticaja kolonijalista iz Španije. Hrana se u samoj zemlji razlikuje po regionima zbog lokalne klime i geografije, međutim karakteristično za sve Meksikance jeste ogromna ljubav prema hrani.

Azijska kuhinja


Egzotična i magična, različita i neobična, azijska kuhinja je jedna od najzdravijih na svetu. U njenoj pripremi se koristi puno povrća i sveže ribe, a same namirnice se veoma kratko termički obrađuju, čime se čuvaju vitamin i hranljive vrednosti sastojaka. Bogatstvo kombinacija ukusa zaslužno je što se u specijalitetima ove kuhinje uživa širom planete.  Postoje brojne podele prema tome koje zemlje spadaju u azijsku kuhinju, ali iz njih su neizostavne kineska, japanska i korejska, kao i njihova ključna namirnica – pirinač! 
Osnovne sastojke burita čine tortilja i nadevi. Kako je izbor punjenja stvar ukusa svakog od nas, ovi “smotuljci” su lako postali jedan od najvoljenijih meksičkih specijaliteta na svim meridijanima. 

Prolećne rolnice su popularno jelo koje ćete naći u zemljama azijske kuhinje, sa malim razlikama u punjenju. Kombinacije za fil su nepresušne, pa su se lako prilagodile brojnim krajevima sveta.


Bogatstvo ukusa i začina u Meksiku ogleda se i u pripremi salse, neizostavnog preliva za mnoga jela. Titulu klasične meksičke salse mogu poneti mnoge, ali zajedničko za sve jeste karakterističan pikantan ukus.

Soja sos je nezaobilazan dodatak većini jela u azijskoj kuhinji. Sjajna je zamena za so, a pošto svakom jelu obogaćuje ukus, lako je našla primenu u brojnim kuhinjama, pa i kod nas kao začin za meso i salate.