Pekmez od paradajza i čilija
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Зимница
- Кухиња: Лесковачка кухиња
- Дијета: Вегетаријански
- Јело: Доручак
- Прилика: Остало
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 120 мл Басамико сирћета
- 4 ком. чили папричице
- 2 ком. бибера
- 4 ком. белог лука
- 10 г ђумбира
- 900 г парадајза
- 500 г смеђег шећера
- 2 г соли

Prelijte paradajz vrelom vodom, zatim ga oljuštite, odstranite semenke i izmerite samo središnji deo paradajza, tzv. meso. Od 2 kg paradajza treba da ispadne oko kilogram mesa. Potom stavite paradajz u posudu u kojoj ćete kuvati džem. Ubacite šećer, đumbir, luk, papričice, balzamiko, posolite i pobiberite. Kuvajte na srednjoj temeraturi 45 minuta uz stalno mešanje. Kada se skuva, ulijte ga u vruće, sterilizovane tegle i zatvorite poklopcima. Okrenite ih, pa ih posle pet minuta vratite u prvobitni položaj. Uživajte u ovom nesvakidašnjem džemu. Prijatno!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт