• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Зимница
  • Кухиња: Лесковачка кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Доручак
  • Прилика: Остало
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Pekmez od paradajza i čilija
Средње
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 120 мл Басамико сирћета
  • 4 ком. чили папричице
  • 2 ком. бибера
  • 4 ком. белог лука
  • 10 г ђумбира
  • 900 г парадајза
  • 500 г смеђег шећера
  • 2 г соли
Pekmez od paradajza i čilija
Припрема

Prelijte paradajz vrelom vodom, zatim ga oljuštite, odstranite semenke i izmerite samo središnji deo paradajza, tzv. meso. Od 2 kg paradajza treba da ispadne oko kilogram mesa. Potom stavite paradajz u posudu u kojoj ćete kuvati džem. Ubacite šećer, đumbir, luk, papričice, balzamiko, posolite i pobiberite. Kuvajte na srednjoj temeraturi 45 minuta uz stalno mešanje. Kada se skuva, ulijte ga u vruće, sterilizovane tegle i zatvorite poklopcima. Okrenite ih, pa ih posle pet minuta vratite u prvobitni položaj. Uživajte u ovom nesvakidašnjem džemu. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак