• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Штрудла с маком и кандираним воћем

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Божићна трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Штрудла с маком и кандираним воћем
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 1000 г брашна
  • 1 ком. јајa
  • 250 г кандираног воћа
  • со
  • 50 мл млека
  • 1 ком. свежег квасца
  • 300 г млевеног мака
  • 250 г шећера
  • 50 г шећера у праху
  • 200 мл уља
Штрудла с маком и кандираним воћем
Припрема

У већу посуду сипајте брашно, квасац потопљен у млеку, со, пола количине шећера, уље и јаје, те умесите тесто. Поделите га на два дела. Потом једну половину теста оклагијом развуците на брашном посутој радној површини на дебљину од 0,5 цм. Поспите по њему млевени мак са шећером и кандирано воће, увијте у ролат и ставите у плех. Поступак поновите и са другом половином теста. Припремљене штрудле оставите да одстоје на собној температури око 60 минута, а за то време оне ће се удвостручити. Пре печења их премажите жуманцетом, те их пеците на 180 степени око 35 минута. Пре сервирања штрудле поспите шећером у праху. Ово је савршена посластица за зимске празничне дане – уз кафу или чај.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак