Штрудла са сувим грожђем и брусницама
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Десерт
- Кухиња: Војвођанска кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Дезерт
- Прилика: Божићна трпеза
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 10 особе.
- 1000 г брашна
- 1 ком. јајa
- со
- 50 мл млека
- 1 ком. свежег квасца
- 150 г сувог грожђа
- 150 г сувих брусница
- 100 г шећера
- 50 г шећера у праху
- 200 мл уља

У већу посуду сипајте брашно, квасац потопљен у млеку, со, шећер, уље и јаје, те умесите тесто. Тесто поделите на два дела. Потом једну половину теста оклагијом развуците на брашном посутој радној површини на дебљину од 0,5 цм. Поспите по њему суво грожђе и бруснице, увијте у ролат и ставите у плех. Поступак поновите и са другом половином теста. Припремљене штрудле оставите да одстоје на собној температури око 60 минута, а за то време оне ће се удвостручити. Пре печења их премажите жуманцетом, те их пеците на 180 степени око 35 минута. Пре сервирања штрудле поспите шећером у праху. Ово је савршена посластица за зимске празничне дане – уз кафу или чај.
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт