• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Италијанска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Шпагети болоњезе
Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 2 ком. црног лука
  • 1 ком. бибера
  • 2 ком. белог лука
  • босиљка
  • со
  • 500 г јунећег млевеног меса
  • 5 г мешавине зачина
  • 10 мл маслиновог уља
  • 400 г пелата
  • 500 г шпагета
Шпагети болоњезе
Припрема

На маслиновом уљу пропржите ситно исецкан црни и бели лук, потом додајте млевено месо и динстајте на средњој температури око 15 минута. Додајте со, бибер и мешавину зачина и мало воде. Потом сипајте пелат у месо и традиционални италијански сос кувајте на ниској температуре још 15–20 минута. По жељи, додајте још једну кашику маслиновог уља и босиљак. Сос прелијте преко ал денте скуваних шпагета. Сервирајте са ренданим пармезаном. Пријатно!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак